UNLEASH: Oι πρώτοι ομιλητές του TEDxAthens 2023 είναι εδώ

Newsroom
UNLEASH: Oι πρώτοι ομιλητές του TEDxAthens 2023 είναι εδώ
Ας τους γνωρίσουμε.

Το TEDxAthens επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ στις 28 Μαΐου και μας καλεί να κάνουμε UNLEASH. Να σκεφτούμε με απεριόριστη ελευθερία, να κάνουμε όνειρα, να εκφράσουμε τις ιδέες και να ανακαλύψουμε πώς εξελίσσεται η επιστήμη, χωρίς κανένα εμπόδιο.

Για μία ημέρα, άτομα που δε φοβούνται να εκφραστούν θα ανέβουν στη σκηνή και θα μας εξηγήσουν πώς εκείνοι αναγνώρισαν ότι, με τη δύναμη της τεχνολογίας, την δύναμη της επικοινωνίας, την δύναμη της σκληρής δουλειάς και του οράματος μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Δώδεκα εξαιρετικές προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει, καθεμία στον τομέα της, πρόκειται να δείξουν πώς εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες τους στο έπακρο, για να κάνουν τη διαφορά.

Patrick Alley, Emine Dzhaparova, Thomas Erikson, Lindsey McInerney, George Hadjigeorgiou, Jasmine Harrison, είναι οι πρώτοι ομιλητές που φέτος θα μας μιλήσουν για το δικό τους UNLEASH

Παρακάτω, θα γνωρίσουμε τους ομιλητές που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα -stay tuned για τη συνέχεια!

gffgf

Patrick Alley

Author | Co-Founder of Global Witness

Ο συγγραφέας ένας από τους τρεις ιδρυτές του Global Witness, ενός από τους κορυφαίους ερευνητικούς οργανισμούς σχετικά με τη διαφθορά, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εκμετάλλευση του περιβάλλοντος ανά τον κόσμο – παράλληλα, επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Στο βιβλίο του με τίτλο Very Bad People, το οποίο δημοσιεύθηκε το 2022, ο Patrick Alley καταγράφει μερικές από τις σημαντικότερες δράσεις του.

Έχει βραβευθεί για το έργο του, μαζί με τους συνεργάτες του, ενώ η Global Witness υπήρξε υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης, το 2003.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ

fdffd

Emine Dzhaparova

First Deputy Foreign Minister of Ukraine

H Emine Dzhaparova είναι η πρώτη Υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας. Πρώην δημοσιογράφος κι εκφωνήτρια ειδήσεων, έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της χώρας στην UNESCO, ως επικεφαλής της Πλατφόρμας της Κριμαίας. Έχει βραβευθεί με Mark Palmer για την στήριξη της στον ουκρανικό λαό και τη στάση της απέναντι στη ρωσική εισβολή. Τώρα, στο TEDxAthens, έρχεται να μιλήσει για την πραγματική σημασία της απελευθέρωσης για την ίδια.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ

dvdfgd

Thomas Erikson

Author | Public Speaker

Ειδικός στην ανθρώπινη συμπεριφορά και best-selling συγγραφέας, με έργα του να έχουν μεταφραστεί σε 50 γλώσσες, ο Thomas Erikson προσπαθεί να ζει όσο το δυνατόν πιο απλά, ακολουθώντας μία βασική αρχή: “Δεν μπορείς να αλλάξεις τους άλλους, αλλά μπορείς να αλλάξεις τον εαυτό σου”. Έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίους επιχειρηματίες από την Ευρώπη, έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να μιλήσει για τις δυνατότητες της επικοινωνίας, της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της αυτογνωσίας.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ

sfsfs

Lindsey McInerney

Futurist & CEO | Founder of Sixth Wall/Black Sun Labs

Η επιχειρηματίας, internet nerd και CEO έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της εξηγώντας τον πραγματικό αντίκτυπο της τεχνολογίας και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να την κάνουμε μέρος της ζωής μας από νωρίς. Έχοντας οργανώσει πληθώρα projects στο Μetaverse και τον web3 χώρο, παραμένει περίεργη κι ενθουσιώδης για το πώς τα κρυπτονομίσματα, τα NFTs, το blockchain και η διευρυμένη πραγματικότητα (XR) θα αλλάξουν τον κόσμο.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ

sfsfs

George Hadjigeorgiou

Engineer | Founder of ZOE

Ο μηχανικός κι επιχειρηματίας George Hadjigeorgiou, συνίδρυσε τη ΖΟΕ με έναν στόχο: Να βοηθήσει εκατομμύρια άτομα να βελτιώσουν την υγεία τους, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους. Μας ενθαρρύνει να πάψουμε να μετράμε θερμίδες και να καταναλώνουμε τροφές που, στην πραγματικότητα, μας καταστρέφουν, διδάσκοντας μας τη διατροφή που ταιριάζει στο σώμα και την υγεία του καθενός. Σε όλο αυτό, βέβαια, σύμμαχος είναι η επιστήμη.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ

sfsfs

Jasmine Harrison

Adventurer

Η Jasmine Harrison λατρεύει τα ταξίδια και δε φοβάται τις προκλήσεις. Έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2021, ως η νεότερη γυναίκα που έκανε κωπηλασία ολομόναχη στον Ατλαντικό ωκεανό, σε 70 ημέρες. Ήταν μόλις 21 κι απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι αρκετά ισχυρό για να σε κρατήσει μακριά από τους στόχους σου - ούτε το φύλο, ούτε το υπόβαθρο. Είναι εδώ για να μας ενθαρρύνει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και απλώς να κάνουμε το βήμα μπροστά, το βήμα προς τους στόχους μας.

Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ

Κλείστε και εσείς το εισιτήριό σας εδώ για να βιώσετε μαζί μας το δικό σας UNLEASH