Οπαδική συμπλοκή στα Ιωάννινα: «Ήταν ενέδρα, στόχευαν στη θανάτωση τους» λέει ο συνήγορος των θυμάτων (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οπαδική συμπλοκή στα Ιωάννινα: «Ήταν ενέδρα, στόχευαν στη θανάτωση τους» λέει ο συνήγορος των θυμάτων (vid)
Οι έξι συλληφθέντες οπαδοί μεταξύ άλλων κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή και άλλες κατηγορίες με τη νομοθεσία περί οπαδικής βίας.

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν και οι έξι συλληφθέντες μετά την αιματηρή συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα, στα Γιάννενα.

Στα Δικαστήρια βρέθηκαν δεκάδες οπαδοί για να αποδοκιμάσουν τους τέσσερις από τους έξι συλληφθέντες. Το σύνθημα «δολοφόνοι» ήταν αυτό που φώναζαν ενώ επιτέθηκαν εναντίον τους με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Οι τέσσερις πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τρίτη(11/04) το πρωί με βαρύ κατηγορητήριο.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr μεταξύ άλλων κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή και άλλες κατηγορίες με τη νομοθεσία περί οπαδικής βίας.

Οι δύο άλλοι που ανήκουν στην ομάδα των τεσσάρων που δέχθηκε την επίθεση θα βρεθούν ενώπιον των ανακριτικών αρχών το πρωί της Δευτέρας(10/04).

Παραπέμπονται για πλημμελήματα όπως επικίνδυνες σωματικές βλάβες και συμπλοκή με τη νομοθεσία περί οπαδικής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ακόμα τρεις νεαρούς οι οποίοι αναζητούνται.

«Στόχευαν τη θανάτωσή τους»

«Τους έκλεισαν το δρόμο και τους επιτέθηκαν άνευ λόγου και αιτίας. Δεν υπήρχε κάτι προσχεδιασμένο από την πλευρά των παιδιών που τραυματίστηκαν. Τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και τους χτύπησαν πολύ άσχημα. Κατά τα όσα περιγράφουν τα θύματα στόχευαν τη θανάτωσή τους» ανέφερε στις δηλώσεις του ο συνήγορός τους Δημήτρης Μπούκας ο οποίος συμπλήρωσε πως από την περιγραφή των παθόντων προκύπτει ότι πρόκειται για ενέδρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ακόμα τρεις νεαρούς οι οποίοι αναζητούνται.

Η εικόνα που έχει ο ίδιος είναι πως τρία αυτοκίνητα μπλόκαραν το όχημα που επέβαιναν οι τέσσερις, κατέβηκαν και χωρίς να υπάρξει καμία συνομιλία άρχισαν να τους χτυπούν αλύπητα με διάφορα αντικείμενα.

Αποτέλεσμα ήταν ο 30χρονος που εκπροσωπεί να δίνει μάχη για τη ζωή του. Από τις πληροφορίες που έχει ο κ. Δήμος, κυρίως από την οικογένειά του, είναι ότι με ένα από τους επιτιθέμενους γνωρίζονται από το Δημοτικό μάλιστα.

«Δεν έχω άποψη για το κίνητρο αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα ερευνηθεί από τις αρχές» τόνισε.