Η στιγμή που αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί και σκοτώνει 17χρονο μέσα σε αυτοκίνητο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η στιγμή που αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί και σκοτώνει 17χρονο μέσα σε αυτοκίνητο (vid)
Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου αστυνομικός στις ΗΠΑ πυροβολεί 17χρονο εν ψυχρώ.

Αστυνομικοί κλήθηκαν να ερευνήσουν ένα ύποπτο όχημα στην Ουάσινγκτον, με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου και ένα έφηβο να χάνει τη ζωή του, δεχόμενος πολλά πυρά στην πλάτη. Βίντεο από τον προ εβδομάδων θανατηφόρο πυροβολισμό 17χρονου από αστυνομικό έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της 18ης Μαρτίου στην Ουάσινγκτον. Ένας αξιωματικός του Τμήματος Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανταποκρίθηκε σε κλήση περίπου στις 8:51 σχετικά με ένα ύποπτο όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο. Κατά την άφιξη, ο αστυνομικός βρήκε το αυτοκίνητο με τη μηχανή σε λειτουργία και τον οδηγό, που ταυτοποιήθηκε ως ο 17χρονος κάτοικος Ουσάινγκτον Dalaneo Martin, να κοιμάται μέσα.

Πλάνα από τις κάμερες που έφεραν οι αστυνομικοί, τους δείχνουν να προσπαθούν να απομακρύνουν τον νεαρό από το αυτοκίνητο περίπου στις 9:30. Τα βίντεο δείχνουν έναν αστυνομικό να κόβει πλαστικό που ήταν στη θέση του παραθύρου του δεξιού πίσω καθίσματος και να ξεκλειδώνει την πόρτα. Στη συνέχεια, δύο αστυνομικοί μπαίνουν στο όχημα από τις πίσω πόρτες και πιάνουν τον 17χρονο από τα χέρια του φωνάζοντας, «Αστυνομία! Μην κουνηθείς!».

Ο έφηβος ξυπνά και ακολουθεί μια σύντομη μάχη, όπως δείχνει το βίντεο. Ο 17χρονος απομακρύνεται με το όχημα με έναν από τους αστυνομικούς μέσα ενώ ο άλλος πέφτει στο δρόμο. Το υλικό της κάμερας από τον αστυνομικό που βρίσκεται ακόμα στο πίσω κάθισμα δείχνει τον νεαρό να απομακρύνει τα χέρια του ενώ συνεχίζει να οδηγεί. Ο αξιωματικός του φωνάζει από το πίσω κάθισμα να «σταματήσει», ενώ ο Μάρτιν φωνάζει «Φύγε από πάνω μου!».

Ο νεαρός συνεχίζει να οδηγεί, δείχνουν τα πλάνα. Με τραβηγμένο το όπλο του, ο αστυνομικός στη συνέχεια φωνάζει: «Σταμάτα! Σταμάτα αλλιώς θα πυροβολήσω!».

Περίπου ένα δευτερόλεπτο αργότερα, ο αξιωματικός φαίνεται στο βίντεο να πυροβολεί πολλές φορές, με τις σφαίρες να χτυπούν τον έφηβο στην πλάτη. Στη συνέχεια το όχημα προσκρούει σε σπίτι. Ένα άλλο βίντεο δείχνει δύο αστυνομικούς να παρέχουν βοήθεια στον νεαρό, ο οποίος φαίνεται ξαπλωμένος στο γρασίδι δίπλα στο αυτοκίνητο μετά τη σύγκρουση.

Οι γιατροί έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν τον θάνατό του. Από τη σύγκρουση δεν τραυματίστηκε κανείς μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκε ένα πιστόλι μέσα στο όχημα.