Λέων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Κανένα τραύμα δεν προκλήθηκε από δρεπάνι»

Επιμέλεια: Newsroom
Λέων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Κανένα τραύμα δεν προκλήθηκε από δρεπάνι»
Ο Γρηγόρης Λέων κατέθεσε ως τεχνικός σύμβουλος του 10ου κατηγορούμενου που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι, στη δίκη για την δολοφονία του Άλκη.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης ως τεχνικός σύμβουλος του 10ου κατηγορούμενου, που φέρεται (σύμφωνα με τη δικογραφία) να κρατούσε το δρεπάνι, το βράδυ της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο ιατροδικαστής έδειξε ότι το τραύμα στη μηριαία αρτηρία ήταν αυτό που επέφερε τον θάνατου του 19χρονου, στηρίζοντας όλα όσα έχει καταγράψει η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση.

Σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου για το πώς προκλήθηκε ο θάνατος στον 19χρονο Άλκη, ο ίδιος απάντησε πως «το θανατηφόρο τραύμα ουσιαστικά είναι στον δεξιό μηρό. Προκύπτει ότι είχαμε μία κατακλυσμιαία αιμορραγία. Ουσιαστικά από αυτό κατέληξε το παιδί».

Ο κ.Λέων, σύμφωνα με δική του εκτίμηση, κανένα από τα τραύματα που προκάλεσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στον 19χρονο Άλκη που δολοφονήθηκε, δεν προκλήθηκε από δρεπάνι. «Το δρεπάνι κάνει εντελώς ανώμαλη πορεία. Δεν έχει βρεθεί το όργανο που προκάλεσε το θανατηφόρο τραύμα», είπε και συμπλήρωσε ότι είναι «σημαντικό στοιχείο οι μαρτυρίες. Το παιδί υπέδειξε στους αστυνομικούς το τραύμα του. Νευρολογικά αντιδρά. Καταλαβαίνει, απαντά και υποδεικνύει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στα τραύματα και στα χτυπήματα που έφερε ο Άλκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της Εισαγγελέως. «Αν σας πως ότι κάποιος από τους κατηγορούμενους έχει πει για άλλον ότι χτύπησε τον Άλκη με δρεπάνι, θα μου πείτε ότι ψεύδονται;», ρώτησε με νόημα η κ. Εισαγγελέας, με τον ιατροδικαστή να απαντά: «Προφανώς. Όποιος έπληξε το παιδί στον δεξιό μηρό τον οδήγησε στον θάνατο. Δεν προκύπτει ότι είχε τραύμα από δρεπάνι», επανέλαβε.

Ο κ.Λέων επισήμανε ότι «η παραχοειδής αιμορραγία είναι τραυματικής αιτιολογίας και είναι σίγουρο ότι προκλήθηκε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε ο Άλκης. Δεν έχει κανένα θλαστικό χτύπημα εσωτερικά και κανένα ανοιχτό εξωτερικά».