Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για τη δολοφονία της εγκύου συζύγου και του αγέννητου μωρού του: Την έσπρωξε από το Arthur's Seat

Επιμέλεια: Newsroom
Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια για τη δολοφονία της εγκύου συζύγου και του αγέννητου μωρού του: Την έσπρωξε από το Arthur's Seat
Ένας 29χρονος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της εγκύου συζύγου του και του αγέννητου παιδιού του.

Ένας 29χρονος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία της εγκύου συζύγου του και του αγέννητου παιδιού του. Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κρίθηκε ένοχος για το γεγονός ότι έσπρωξε τη σύζυγό του από το Arthur's Seat, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021. Η γυναίκα ήταν έγκυος 30 εβδομάδων τη στιγμή του περιστατικού.

Το δικαστήριο άκουσε ότι το ζευγάρι είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής κακοποίησης, με τον άνδρα να υποβάλλει τακτικά τη σύζυγό του σε σωματική και συναισθηματική κακοποίηση. Η γυναίκα είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους και συγγενείς την κακοποίηση, αλλά δεν την είχε αναφέρει στις αρχές. Σχεδίαζε να εγκαταλείψει τον σύζυγό της.

Την ημέρα του περιστατικού, το ζευγάρι είχε πάει για περίπατο στο Arthur's Seat, όπου διαπληκτίστηκαν. Ο άνδρας έσπρωξε τη γυναίκα του από έναν γκρεμό, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 100 μέτρων και να σκοτωθεί. Το αγέννητο παιδί της πέθανε επίσης ως αποτέλεσμα της πτώσης.

Ο άνδρας διέφυγε, αλλά αργότερα συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο. Κατά τη διάρκεια της δίκης, το δικαστήριο άκουσε στοιχεία για την καταχρηστική σχέση του ζευγαριού και το ιστορικό βίας του άνδρα. Κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης.

Ο δικαστής περιέγραψε τις πράξεις του άνδρα ως «αποτρόπαιες και ασυγχώρητες» και σημείωσε τον καταστροφικό αντίκτυπο στην οικογένεια και τους φίλους του θύματος. Η μητέρα της γυναίκας, η οποία παρακολούθησε τη δίκη, μίλησε για τη θλίψη της και την απώλεια της κόρης και του εγγονού της. Μίλησε επίσης κατά της ενδοοικογενειακής βίας, παροτρύνοντας τους άλλους να αναζητήσουν βοήθεια και υποστήριξη εάν βιώνουν κακοποίηση.

Η υπόθεση τράβηξε την προσοχή στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και στην ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των θυμάτων. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως θα βιώσει σωματική ή σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια της ζωής της, συχνά στα χέρια ενός συντρόφου. Είναι σημαντικό τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας να λαμβάνουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να ξεφύγουν από καταστάσεις κακοποίησης και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.