Νέα αποκάλυψη για τη δολοφονία στη Χαλκηδόνα: Εκτέλεσε τη μάνα του για να πάρει την αποζημίωση

Newsroom
Νέα αποκάλυψη για τη δολοφονία στη Χαλκηδόνα: Εκτέλεσε τη μάνα του για να πάρει την αποζημίωση
Τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, επιχειρώντας να χαρτογραφήσουν την πορεία που ακολούθησε μετά το στυγερό έγκλημα.

Μία αποζημίωση 60.000 ευρώ φέρεται να είναι το κίνητρο της μητροκτονίας που σημειώθηκε προχθές το βράδυ στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Θύμα είναι η 71χρονη Ε.Τ. και δράστης ο 34χρονος γιος της.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πριν από δέκα χρόνια, ο πατέρας της οικογένειας Α.Τ. παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη, η οικογένεια έλαβε πρόσφατα αποζημίωση ύψους 60.000 ευρώ. Oμως, η οικογένεια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, καθώς η μητέρα είχε ψυχολογικά θέματα, ενώ και ο γιος έδειχνε σημάδια έντονης πολυετούς κατάθλιψης. Ο 34χρονος εργαζόταν σε μεγάλη βιομηχανία στον Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, από όπου απολύθηκε πρόσφατα. Στη συνέχεια, βρήκε δουλειά στα γειτονικά Κουφάλια, αλλά παρέμεινε ερμητικά κλειστός στον εαυτό του. Είχε ελάχιστους φίλους, ενώ πριν από μερικούς μήνες έκανε δεσμό με κοπέλα από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό

Προχθές το βράδυ, ο 34χρονος έβαλε τη μητέρα του στη θέση του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει πριν από 1,5 μήνα. Λίγο πριν βγουν από το χωριό, σταμάτησαν κοντά στα κοιμητήρια. Προφανώς εκτυλίχθηκε καβγάς με αντικείμενο τα χρήματα της αποζημίωσης που έλαβαν από το δυστύχημα του πατέρα. Γύρω στις 20:30, ο γιος έβγαλε κοντόκανη κυνηγετική καραμπίνα και από τη θέση του οδηγού πυροβόλησε στο πρόσωπο τη μητέρα του με αποτέλεσμα σχεδόν να την αποκεφαλίσει! Στη συνέχεια, κατέβηκε ατάραχος, περπάτησε μέσα στο χωριό για σχεδόν ένα χιλιόμετρο, χαιρετώντας και μιλώντας με συγχωριανούς του, πήγε στο σπίτι του και… «εξαφανίστηκε».

Τη σορό εντόπισε χθες το πρωί υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, ο οποίος εργάζεται κοντά στο σημείο του εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του θύματος και του δράστη, εντοπίστηκε ένα ακόμη όπλο, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο 34χρονος πήρε μαζί και τα χρήματα πριν αποχωρήσει. Τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, επιχειρώντας να χαρτογραφήσουν την πορεία που ακολούθησε μετά το στυγερό έγκλημα, αλλά κυρίως για να μαζέψουν στοιχεία για το πού μπορεί να πήγε φεύγοντας από το σπίτι. Σύμφωνα με τους γείτονες, μάνα και γιος είχαν μία ήρεμη ζωή, χωρίς εντάσεις ή καβγάδες.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος