Πυροβολισμοί και πετροπόλεμος στην ΑΣΟΕΕ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πυροβολισμοί και πετροπόλεμος στην ΑΣΟΕΕ: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης (vid)
Στο φως βίντεο ντοκουμέντο από το επεισόδιο με πυροβολισμούς στην ΑΣΟΕΕ.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή των πυροβολισμών στον αέρα από αστυνομικό στην ΑΣΟΕΕ έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το iEidiseis.gr σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εγκλωβίστηκε πλήρωμα της Άμεσης Δράσης στην οδό Πατησίων, με αποτέλεσμα αστυνομικός να πυροβολήσει τρεις φορές στον αέρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το κέντρο της Άμεσης Δράσης στη ΓΑΔΑ είχε δώσει εντολή σε όλα τα πληρώματα της υπηρεσίας να μην περάσουν μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ), διότι βρίσκονταν σε εξέλιξη επεισόδια από άτομα που είχαν στήσει οδοφράγματα με κάδους και πετούσαν πέτρες.

Οι τρεις αστυνομικοί που εγκλωβίστηκαν υποστηρίζουν ότι όταν δόθηκε η εντολή εκείνοι βρίσκονταν ήδη στην οδό Πατησίων και ότι δεν μπορούσαν να στρίψουν δεξιά σε κάποιο κάθετο δρόμο αλλά ούτε και να φύγουν από το σημείο, λόγω της κυκλοφοριακής συμφόρησης. Πιθανότατα θεώρησαν ότι επειδή κινούνταν από το αντίθετο ρεύμα της Πατησίων θα μπορούσαν να περάσουν «αλώβητοι» από τα επεισόδια.

Μόλις οι τρεις αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό δέχτηκαν την επίθεση και εγκλωβίστηκαν, οι δύο από αυτούς βγήκαν έξω και άρχισαν να τρέχουν. Ο ένας από τους δύο φέρεται να φώναξε: «Πάμε να φύγουμε θα μας κάψουν ζωντανούς».

Ο τρίτος αστυνομικός έμεινε πίσω, στη θέση του οδηγού, επιχειρώντας να διαφύγει με το περιπολικό. Μετά από δύο μανούβρες που έκανε, περικυκλώθηκε από άτομα που κρατούσαν πέτρες. Τότε φέρεται, σύμφωνα με πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., να προειδοποίησε ότι θα κάνει χρήση του υπηρεσιακού του οπλισμού. Όταν είδε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι δεν αποχωρούν, τότε πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα και απεγκλωβίστηκε.