Eξομολογητικό κήρυγμα ιερέα: «Είμαστε πελάτες στις ιερόδουλες αλλά τις λιθοβολούμε» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Eξομολογητικό κήρυγμα ιερέα: «Είμαστε πελάτες στις ιερόδουλες αλλά τις λιθοβολούμε» (vid)
«Η επιστήμη και η κοινωνία, πλέον, ονομάζει αυτούς τους ανθρώπους ‘’σεξεργάτες ή σεξεργάτριες’’, διότι πρόκειται για εργασία. Τέτοια ήταν η Αγία που σήμερα γιορτάζουμε» είπε ο πατέρας Χαράλαμπος.

Ένα κήρυγμα –δυστυχώς- όχι συνηθισμένο στην εκκλησία, με επίκεντρο τον σεβασμό στον άνθρωπο και την κατάργηση προσβλητικών «ταμπέλων» για τους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία του σεξ, έδωσε ο πάτερ Χαράλαμπος Κοπανάκης.

Ο κ. Κοπανάκης μίλησε για το έργο της Οσίας Μαρίας της Αιγύπτιας, η οποία εργαζόταν στον χώρο της πορνείας. Ωστόσο, ο ίδιος μίλησε στο ακροατήριό του, λέγοντας πως ο όρος «πορνεία» είναι υποτιμητικός και στιγματίζει αυτούς τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό το αρχαιότατο επάγγελμα.

Συγκεκριμένα ο ιερέας είπε χαρακτηριστικά «ένα προϊόν κρίνεται από την αγοραστική του δύναμη, και όπως φαίνεται το συγκεκριμένο προϊόν είχε αγοραστική δύναμη και τότε και τώρα και στους αιώνες των αιώνων».

Ο πατέρας Χαράλαμπος ανέφερε πως «οι άντρες είμαστε κατά 90% οι καταναλωτές του πορνό. Πώς γίνεται να είναι οι άντρες οι πελάτες και εμείς να τις λιθοβολούμε, αυτό ψάξτε το στο Ευαγγέλιο, αυτή τη σχιζοφρένεια».

«Η επιστήμη και η κοινωνία, πλέον, ονομάζει αυτούς τους ανθρώπους ‘’σεξεργάτες ή σεξεργάτριες’’, διότι πρόκειται για εργασία. Τέτοια ήταν η Αγία που σήμερα γιορτάζουμε» προσέθεσε στο κήρυγμα του.

Μιλώντας για την Οσία Μαρία, ο πατέρας Κοπανάκης ανέφερε πως «με όσο πάθος και όση δύναμη και επαναστατικότητα είχε διαθέσει για είναι σεξεργάτρια, αυτό το ίδιο πάθος και η ίδια επαναστατικότητα και δύναμη διέθεσε για να γίνει μια από τις πρώτες και μεγαλύτερες ασκήτριες του Χριστιανισμού».