Πλήρωμα τάνκερ έμεινε κλειδωμένο 5 μέρες σε δωμάτιο ασφαλείας όταν δέχθηκε επίθεση από πειρατές

Newsroom
Πλήρωμα τάνκερ έμεινε κλειδωμένο 5 μέρες σε δωμάτιο ασφαλείας όταν δέχθηκε επίθεση από πειρατές
Δεκαέξι μέλη του πληρώματος του δανέζικου πετρελαιοφόρου κλειδώθηκαν στο ασφαλές δωμάτιο του πλοίου για πέντε ημέρες μετά την επίθεση που δέχθηκαν από πειρατές.

Το λιβεριανής σημαίας τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου και χημικών «Monjasa Reformer» δέχθηκε επίθεση από πειρατές το περασμένο Σάββατο, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 140 χιλιομέτρων δυτικά του λιμανιού Πουάντ-Νουάρ του Κονγκό.

Η επικοινωνία με το τάνκερ χάθηκε μετά την εισβολή των 5 ένοπλων πειρατών στον Κόλπο της Γουινέας, με αποτέλεσμα τα 16 μέλη του πληρώματος να αναζητήσουν καταφύγιο σε «δωμάτιο πανικού» του πλοίου.

Το τάνκερ διαχειρίζεται η Montec Ship Management, με έδρα το Ντουμπάι, η οποία ανήκει στην Monjasa. Η Montec ανέφερε το περιστατικό στο κέντρο συνεργασίας για τη ναυτιλία που λειτουργούν το βρετανικό και το γαλλικό πολεμικό ναυτικό για την ασφάλεια στον Κόλπο της Γουινέας.

Ο Κόλπος της Γουινέας έχει γίνει άνδρο της πειρατείας τα τελευταία χρόνια αν και τα περιστατικά έχουν μειωθεί εκεί από το 2021 καθώς οι εθνικές αρχές εντείνουν τις προσπάθειες ασφαλείας με τη βοήθεια ξένων πολεμικών σκαφών, σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Δανία, που έχει μεγάλα συμφέροντα στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας, ανέπτυξε φρεγάτα στον κόλπο το 2021 για να προστατεύσει τη ναυτιλία, αλλά η φρεγάτα ανακλήθηκε πέρυσι όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.