«Μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά», είπαν στον πιστολέρο στο Λαγονήσι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά», είπαν στον πιστολέρο στο Λαγονήσι (vid)
Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Λαγονήσι μετά την ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν δύο αγόρια 16 ετών την ώρα που επέστρεφαν το βράδυ στο σπίτι τους.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής (24/3) στο Λαγονήσι.

Συγκεκριμένα, στις 23:10, στην οδό Κολοκοτρώνη στο Λαγονήσι, περπατούσαν δύο 16χρονοι. Τους προσέγγισε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Υπήρξε κάποιος διάλογος. Ο οδηγός σταμάτησε το αυτοκίνητο και έβγαλε πιστόλι. Οι ανήλικοι στη θέα του πιστολιού άρχισαν να τρέχουν και ο οδηγός πυροβόλησε τον έναν στο πόδι. Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο νοσοκομείο Βούλας.

«Μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά»

Η θεία του 16χρονου μίλησε στον Alpha και είπε ότι το παιδί κατάλαβε ότι ο δράστης τον πυροβόλησε από τον πόνο καθώς δεν άκουσε τον πυροβολισμό.

«Τα παιδιά είδαν το πιστόλι, αφού είχε πυροβολήσει. Αφού γύρισαν πίσω, είχε ήδη πυροβολήσει και τα πυροβόλησε πισώπλατα. Τα παιδιά είναι και οι δύο αθλητές, 15 μισό, δεν είναι παιδιά ούτε που βγαίνουν, ούτε που έχουν περίεργες παρέες», περιέγραψε η θεία του φίλου του τραυματισμένου ανήλικου.

Ανέφερε ότι ο άνδρας που πυροβόλησε δεν είχε λόγο να βγει από το αυτοκίνητο, καθώς τα παιδιά απλά περπατούσαν και πήγαιναν στα σπίτια τους. «Περίπου στα 5 μέτρα αφού είχαν περάσει ένα τζιπάκι ξαφνικά άκουσαν την πόρτα του οδηγού να ανοίγει και να κλείνει με δύναμη. Γυρνούν πίσω τα κεφάλια τους και βλέπουν έναν άνδρα, ο οποίος τους μίλησε σε ξένη γλώσσα και τους μίλησε αφού τους πυροβόλησε».

«Έπεσαν στα πόδια τους και του είπαν κύριε μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε πως ο άνδρας εξακολούθησε να ουρλιάζει προσπαθώντας να τραβήξει το παιδί από το μπράτσο και να το βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα επιχείρησε να απαγάγει το παιδί που τραυμάτισε με τη σφαίρα.

«Τα παιδιά έκλαιγαν και μάλλον σαν να τα παράτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως και άρχισαν να τρέχουν, πέφτοντας σε κάτι θάμνους», τόνισε η θεία του 16χρονου φίλου του τραυματία, η οποία και είπε ότι δεν είχε προηγηθεί κανένα επεισόδιο μεταξύ των παιδιών και του άνδρα.

«Έτσι ξαφνικά»

Φίλος της οικογένειας του 16χρονου που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, δήλωσε στο MEGA: «Τα παιδιά γυρνούσαν από βόλτα. Από ένα αυτοκίνητο που μου είπε ότι είχε μαύρα φιμέ τζάμια βγήκε ένας άνθρωπος αλλοδαπός, μιλώντας κάποια ξένη γλώσσα. Ο τόνος της φωνής του ήταν σαν να τους βρίζει και στα πέντε μέτρα σημάδεψε στο πόδι και χτύπησε το ένα παιδί. Έτσι ξαφνικά».

«Είναι συντετριμμένο (σ.σ. το 16χρονο παιδί), έχει πάθει σοκ. Είναι στο νοσοκομείο να δει τον φίλο του. Το άλλο το παιδί γλίτωσε τα χειρότερα», συμπλήρωσε ο φίλος της οικογένειας του νεαρού.