Στο Τμήμα Oénotheque της ΑΜΒΥΞ το Κτήμα Μωραΐτη από το νησί της Πάρου

Newsroom
Στο Τμήμα Oénotheque της ΑΜΒΥΞ το Κτήμα Μωραΐτη από το νησί της Πάρου
Η AΜΒΥΞ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα, ανακοινώνει την προσθήκη του Κτήματος Μωραΐτη στο χαρτοφυλάκιο της. Η συνεργασία με το Κτήμα Μωραΐτη θα ξεκινήσει την 20/3/2023 και περιλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ του Κτήματος.

Tο οινοποιείο της οικογένειας Μωραΐτη βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου. Ξεκίνησε το 1910 από τον Μανώλη Μωραΐτη που καλλιεργούσε τα δικά του αμπέλια, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε και οινοποιούσε σταφύλια από διαλεχτά αμπελοτόπια του νησιού. Σήμερα η 4η γενιά της οικογένειας καλλιεργεί στον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα 200 στρεμμάτων γνωστές αλλά και σπάνιες γηγενείς ποικιλίες του νησιού όπως η Μονεμβασιά, η Μανδηλαριά, η Μαλαγουζιά, το Αηδάνι Μαύρο, το Μαυράθηρο, η Βάφτρα και το Ασύρτικο.

Το Κτήμα Μωραΐτη συνδυάζει την μακρόχρονη παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία και παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά αναδεικνύοντας το μοναδικό terroir της Πάρου καθώς και την ζώνη παραγωγής ΠΟΠ οίνων, κάνοντάς τα γνωστά στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο κ. Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής της Άμβυξ, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τo Κτήμα Μωραΐτη στο Τμήμα Oenotheque της Άμβυξ. Με πίστη στον στρατηγικό μας σχεδιασμό συνεχίζουμε να ενισχύουμε το wine portfolio μας με ακόμα ένα ελληνικό & πολύ ποιοτικό Κτήμα, το οποίο προέρχεται από την Πάρο, ένα από τα μεγαλύτερα και ταχύτερα αναπτυσσόμενα της χώρας.

Η συνεργασία μας με το Κτήμα Μωραΐτη μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς ενισχύουμε την γεωγραφική μας κάλυψη και μπορούμε να προσφέρουμε στους συνεργάτες μας και τους καταναλωτές μια πολύ ευρεία γκάμα premium και ποιοτικών ετικετών».