Τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα: Χιλιάδες στους δρόμους για τη τραγωδία στα Τέμπη

Newsroom
Τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα: Χιλιάδες στους δρόμους για τη τραγωδία στα Τέμπη
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους, να διαμαρτυρηθούν για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων.

Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να είναι η χώρα, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη. Σήμερα (16/3) χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών βγήκαν στους δρόμους, για να ζητήσουν δικαιοσύνη για τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Συγκεντρώσεις και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ καθώς και άλλων ομοσπονδιών, εργατικών κέντρων και σωματείων εργαζομένων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που κηρύχθηκε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ακούστε τις φωνές» ήταν το κεντρικό σύνθημα της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωση της ζητά, μεταξύ άλλων, να αποδοθούν ευθύνες, να ληφθούν μέτρα, να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας καθώς και σύγχρονες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνιακές μεταφορές.

Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης. Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη. Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Οι κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες δε θα επιτρέψουμε να γίνουν αιτία εύκολων καταλογισμών και ανταλλαγής κατηγοριών", επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησε στην πλατεία Κλαυθμώνος και η ΑΔΕΔΥ καθώς κι άλλα εργατικά σωματεία ενώ κάλεσμα για την απεργία απηύθυναν και οργανώσεις της Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επιπλέον, μαζική απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ καθώς και πλήθος εργατικών κέντρων, Ομοσπονδίες, σωματεία, μαζικοί φορείς, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές. Με κεντρικό σύνθημα "Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές" οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία της Hellenic Train.


Μεγάλη πορεία στην Θεσσαλονίκη: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί»

Από τις 11:00 υπήρχε σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στην οποία υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 4.000 κόσμου. Συγκεντρώσεις στις οποίες υπήρχε επίσης πολύ μεγάλη συμμετοχή έγιναν επίσης στην Καμάρα, καθώς και στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Οι συγκεντρωμένοι από το Άγαλμα Βενιζέλου ξεκίνησαν την πορεία τους λίγο μετά τις 12:00 επί της οδού Εγνατία η οποία ήταν ούτως ή άλλως αποκλεισμένη από πριν. Οι διαδηλωτές έστριψαν από την Αγίας Σοφίας στη Μακένζι Κίνγκ και μετά στην Παύλου Μελά. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές βγήκαν στην οδό Τσιμισκή και κατευθύνθηκαν προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό ενώ αργότερα η πορεία αναμένεται να καταλήξει στο ΥΜΑΘ.

Χιλιάδες Λαρισαίοι στους δρόμους: Μαύρα μπαλόνια στον ουρανό

Δυναμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (16/3) στη Λάρισα, με τους Λαρισαίους να ξεχύνονται στους δρόμους για την τραγωδία των Τεμπών, για μια ακόμη φορά.

Σήμερα υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιείται 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις πολλών συνδικάτων και συλλόγων.

Μετά την δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκε και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Συγκλονίζει το πανό νηπιαγωγείου για την τραγωδία στα Τέμπη: «Μαμά, θέλουμε μόνο από χαρά να κλαις»

Μεγαλειώδης είναι και η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Όπως αναφέρει το cretapost.gr, άνθρωποι κάθε ηλικίας και από κάθε κλάδο πήγαν από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

1

Συγκλόνισαν για μία ακόμα φορά τα πανό που κρατούσαν κυρίως νέοι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Ελευθερίας. Ωστόσο ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το πανό του 28ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στο οποίο ήταν ζωγραφισμένες σιδηροδρομικές ράγες και είχε γραφεί η έκφραση «Μαμά, θέλουμε μόνο από χαρά να κλαις!».