Η πιο περίεργη αγγελία στο LinkedIn: Το Ηνωμένο Βασίλειο ψάχνει νέο κυβερνήτη του Γιβραλτάρ

Η πιο περίεργη αγγελία στο LinkedIn: Το Ηνωμένο Βασίλειο ψάχνει νέο κυβερνήτη του Γιβραλτάρ
Ο μισθός ανέρχεται στα 106.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο υπάρχει μια βασική προϋπόθεση για τη θέση.

Τα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται πως λειτουργούν εξαιρετικά στην ανεύρεση εργασίας κι έτσι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, αλλά και εργοδότες τα χρησιμοποιούν. Ανάμεσά τους και το Παλάτι του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίo πρόσφατα ανέβασε μια ιδιαίτερη αγγελία στο LinkedIn.

Πιο συγκεκριμένα, αναζητά ένα ικανό άτομο προκειμένου να στελεχώσει τη θέση του νέου Κυβερνήτη του Γιβραλτάρ, την οποία μέχρι σήμερα κατέχει ο αντιναύαρχος Sir Ντέιβιντ Στιλ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δώσουν συνεντεύξεις με τους ανθρώπους του Γραφείου Εξωτερικών, Κοινοπολιτειακών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλέιου, οι οποίοι θα αναλάβουν να επιλέξουν και το άτομο που θα πάρει τελικά τη θέση.

«Ένας αποτελεσματικός Κυβερνήτης θα ηγείται και θα είναι σε θέση να δείξει γνήσιο ενδιαφέρον για τον λαό, την οικονομία και την κοινωνία του Γιβραλτάρ», αναφέρει η αγγελία στην περιγραφή της θέσης. Επιπλέον, θα έχει δικαιοδοσία σε θέματα που έχουν να κάνουν με την άμυνα και την εσωτερική ασφάλεια της συγκεκριμένης περιοχής.

....

Αν και η αναζήτηση του νέου κυβερνήτη έχει ήδη ξεκινήσει, απομένει περίπου ένας χρόνος μέχρι να αναλάβει επίσημα το νέο του ρόλο. Η ημερομηνία που αναφέρεται στην προσφορά είναι ο Μάιος 2024. Παράλληλα, στα τέσσερα χρόνια που αναμένεται να εκτελέσει τα καθήκοντα του Κυβερνήτη, θα εισπράττει 95.000 λίρες ετησίως, δηλαδή 106.977,45 ευρώ.

Όσον αφορά τις ευθύνες που θα πρέπει να αναλάβει ο επόμενος Κυβερνήτης του Γιβραλτάρ, αυτές είναι:

  • Να εκπροσωπεί τον βασιλιά στο Γιβραλτάρ.
  • Να ενεργεί σύμφωνα με το Σύνταγμα του Γιβραλτάρ και να το τηρεί.
  • Να ασκεί εκτελεστικές αρμοδιότητες, σύμφωνα με την πολιτική της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου έναντι του Γιβραλτάρ, συμπεριλαμβανομένων των εξωτερικών σχέσεων, της άμυνας, της εσωτερικής ασφάλειας και ορισμένων καθηκόντων σε σχέση με το διορισμό σε δημόσια αξιώματα στο Γιβραλτάρ.
  • Να συνεργάζεται με τον επικεφαλής υπουργό και την κυβέρνηση του Γιβραλτάρ και να υποστηρίζει την πολιτική και τη δραστηριότητα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Να ενεργεί ως αρχηγός των βρετανικών δυνάμεων στο Γιβραλτάρ. Ο Αρχηγός του Αμυντικού Επιτελείου θα διασφαλίζει ότι κάθε διοριζόμενος, πολιτικός ή στρατιωτικός, θα υποστηρίζεται πλήρως και θα ενημερώνεται για την εκπλήρωση αυτών των καθηκόντων.
  • Να διαδραματίζει ορατό ρόλο στην υποστήριξη των κοινοτικών σχέσεων και να διατηρεί υψηλό δημόσιο προφίλ.
  • Να ηγείται μιας ποικιλόμορφης ομάδας προσωπικού με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τοπικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας μια ενιαία ομαδική προσέγγιση, με δέσμευση για αριστεία και συνεχή βελτίωση.

Τέλος, στην αγγελία υπάρχει μόλις μία απαίτηση κι αυτή είναι ο κάθε υποψήφιος που θα υποβάλλει αίτηση να είναι Βρετανός πολίτης. Ήδη πάντως - τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο - 115 άτομα έχουν στείλει το βιογραφικό τους.