Ξέχνα τα ηλεκτρικά ποδήλατα: Mόλις έφτασαν τα ιπτάμενα

Ξέχνα τα ηλεκτρικά ποδήλατα: Mόλις έφτασαν τα ιπτάμενα
Η τιμή τους αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, όμως μπορείς να νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς στο Star Wars.

Αναμφίβολα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αποτελούν το μέλλον των ποδηλάτων. Είναι απλά στη χρήση τους, φορτίζουν εύκολα και σε βοηθούν να κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα πιο ξεκούραστα. Ωστόσο, φαίνεται πως σύντομα θα έχουν έναν πολύ πιο γρήγορο ανταγωνιστή. Ο λόγος για τα ιπτάμενα ποδήλατα.

Ναι, μπορεί να ακούγεται κάπως σουρεάλ, όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ήδη από τον Ιούνιο του 2022 η εταιρεία AERWINS ανακοίνωσε το παγκόσμιο λανσάρισμα του XTURISMO Limited Edition και η εμφάνισή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ της Αμερικής τον Σεπτέμβριο έτυχε επίσης καλής υποδοχής παγκοσμίως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τoυ brand, οι οποίοι δήλωσαν ότι «αυτή τη στιγμή λαμβάνουν παραγγελίες από όλο τον κόσμο».

Για όποιον μέχρι σήμερα δεν το έχει ακούσει, να πούμε ότι μοιάζει κάπως με το Speeder Bike που γνωρίσαμε στο σύμπαν του Star Wars. Το μήκους 3.5 μέτρων «πολυτελές αεροπορικό κρουαζιερόπλοιο» αποτελεί το πρώτο ιπτάμενο ποδήλατο στον κόσμο και μάλιστα κυκλοφόρησε επίσημα με την τιμή του να φτάνει τα 520.000 ευρώ.

Το όχημα βάρους 661 κιλών έχει σχεδιαστεί για να αντλεί ενέργεια από δύο μεγάλους κεντρικούς ρότορες που λειτουργούν με έναν κινητήρα Kawasaki ισχύος 228 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται με φυσικό αέριο. Πρόσθετη ισχύς προέρχεται από μια ηλεκτρική μπαταρία που τροφοδοτεί τέσσερις ανεμιστήρες στα εξωτερικά άκρα του οχήματος που παρέχουν σταθερότητα στην οδήγηση.

Το ποδήλατο φέρεται να μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που φτάνουν τα 80 με 100 χιλιόμετρα την ώρα. από 50 έως 62 μίλια την ώρα. «Ζωντανεύοντας την επιστημονική φαντασία: Ένα νέο ταξίδι ξεκινά», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία, που φιλοδοξεί να δώσει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εξερευνήσουν στο μέλλον τον ουρανό.

Βέβαια, το ιπτάμενο ποδήλατο - που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις "19 πιο εντυπωσιακές επιστημονικές ιστορίες του 2022" από το BBC Science - θα μπορούσε τελικά να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει σε επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και για επιθεωρήσεις υποδομών, σύμφωνα με τους δημιουργούς του.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Youtube και διαφημίζει το XTURISMO Limited Edition δείχνει το όχημα να πετάει πάνω από τα νερά της λίμνης Γιαμανάκα με φόντο το εμβληματικό ιαπωνικό βουνό Φούτζι της Ιαπωνίας.

«Δημοσιεύοντας αυτό το βίντεο, ελπίζουμε ότι οι θεατές θα συγκινηθούν από τη φυσική ομορφιά του Γιαμανάσι και θα νιώσουν την προσμονή και τον ενθουσιασμό για τη μελλον των ποδηλάτων, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των τεχνολογικών δυνατοτήτων μας», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας σε ανακοίνωσή τους.