Ξέσπασμα του νεαρού που έσωσε επιβάτες στα Τέμπη: «Πεθαίνουν 57 άτομα, κυρίως νέοι και εσένα σε νοιάζει να φτιάξεις νέα γραμμή;» (vid)

Newsroom
Ξέσπασμα του νεαρού που έσωσε επιβάτες στα Τέμπη: «Πεθαίνουν 57 άτομα, κυρίως νέοι και εσένα σε νοιάζει να φτιάξεις νέα γραμμή;» (vid)
Οι αντιδράσεις για τα σχόλια του Άρη Πορτοσάλτε για το τραγικό δυστύχημα συνεχίζουν να απασχολούν. Αυτή την φορά τοποθετήθηκε επιβάτης του τρένου, που έζησε τον απόλυτο εφιάλτη.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα σχόλια του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε, όπου είχε τοποθετηθεί για τους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος, στα Τέμπη. Αυτή την φορά, στην εκπομπή «Το Πρωινό», τοποθετήθηκε ένας από τους επιζώντες.

Ο Άγγελος, 18 χρονών, έζησε μια νύχτα που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό του. Ένα μπαμ και μετά το σκοτάδι. Το νεαρό παλικάρι βρίσκονταν στο έκτο βαγόνι και κατάφερε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην διάδοση αρκετών ανθρώπων που είχαν τραυματιστεί.

Σε ερώτηση που του έκανε ο Γιώργος Λιάγκας σχετικά με το πως έζησε εκείνη την στιγμή, εκείνος απάντησε: «Ήταν τρομερά ανατριχιαστικό. Εύχομαι αυτές τις εικόνες που είδα εγώ, εύχομαι να μην τις δει κανείς. Όταν πήγαμε στο τρίτο βαγόνι είδα απίστευτες εικόνες που δεν θέλω να θυμάμαι». Εκείνη την στιγμή μάλιστα, ο νεαρός αποφάσισε να μην συνεχίσει την περιγραφή, καθώς όπως είναι φυσικό, όταν θέλεις να ξεχάσεις τέτοιες στιγμές δεν θέλεις να τις επαναφέρεις στο νου σου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, ο Άγγελος αποφάσισε να τοποθετηθεί και για τα σχόλια του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε. Είναι αξιοσημείωτο να θυμηθούμε σε αυτό το σημείο τις ακριβείς δηλώσεις του: «Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

«Σε μια Ελλάδα του φαίνεσθαι, και αυτό φάνηκε από αυτό που είπε αυτός ο άνθρωπος “Χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές αλλά δεν πήγαν χαμένες”. Εγώ όταν άκουσα αυτά, με τις εικόνες που είχα δει, αν τον είχα μπροστά μου, δεν ξέρω τι θα έκανα». Συνέχισε λέγοντας «Να φτιαχτεί καινούργια γραμμή, δηλαδή τι λες άνθρωπε. Εδώ πεθαίνουν 57 άτομα, κυρίως νέοι και εσένα σε νοιάζει να φτιάξεις γραμμή. Είμαστε σοβαροί με κάτι τέτοιους ανθρώπους, ο Θεός να τους κάνει ανθρώπους. Εγώ θα αγκαλιάσω την μάνα μου, οι άλλες μανάδες θα αγκαλιάσουν τα παιδιά τους;»