Η απάντηση Πορτοσαλτε στις αντιδράσεις για την δήλωση του σχετικά με τα Τέμπη: «Δεν είπα ότι έπρεπε να γίνει θυσία» (vid)

Newsroom
Η απάντηση Πορτοσαλτε στις αντιδράσεις για την δήλωση του σχετικά με τα Τέμπη: «Δεν είπα ότι έπρεπε να γίνει θυσία» (vid)
Την δική του απάντηση έδωσε ο γνωστός δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, μετά την δήλωση που έκανε πως στην χώρα πρέπει να γίνουν θυσίες, ώστε να εκσυγχρονιστούν ορισμένοι τομείς.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημοσιογραφου, Άρη Πορτοσάλτε, σε εκπομπή της ΕΡΤ, σχετικά με την πολύνκερη τραγωδία στα Τέμπη, ο ίδιος αποφάσισε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος εμφανιζόμενος σε εκπομπή της ΕΡΤ, δήλωσε: «Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

Όπως ήταν φυσικό πλήθος κόσμου έσπευσε στο Twitter να σχολιάσει την συγκεκριμένη δήλωση. Την επόμενη ημέρα των δηλώσεων, πατέρας θύματος, σε ζωντανή σύνδεση σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, εξέφρασε την δική του δυσαρέσκεια - οργή, για την δήλωση που έκανε ο δημοσιογράφος.

«Είδα χθες έναν συνάδελφό σας από το κανάλι σας να λέει ότι έπρεπε να γίνει μια θυσία. Δηλαδή τι θυσία; Τι εννοούσε; Άμα ήθελε αυτός ας έπαιρνε το τρένο, ας έβαζε την οικογένειά του και ας πήγαιναν στα Τέμπη να καούν αυτοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έτσι μετά σχεδόν μια ημέρα, ο κ. Πορτοσάλτε αποφάσισε να τοποθετηθεί στο Twitter για την αναπαραγωγή που έχει πάρει η δήλωση του. Πιο συγκεκριμένα, «Ρωτήθηκα (ΕΡΤ) εάν μπορεί να αλλάξει κάτι μετά την τραγωδία. Απάντησα πως υπήρξαν δυστυχήματα που εκσυγχρόνισαν τα διαθέσιμα μέσα. Συνέβη. Δεν είπα ότι έπρεπε να γίνει «θυσία». Αυτό λάνσαραν τα φασιστοειδή των δύο άκρων για να πετύχουν ξανά δολοφονία χαρακτήρα! Μηχανές μίσους».