Ο Πορτοσάλτε απάντησε στον Κανάκη: «Είναι κήρυγμα μίσους, σαν τον λογοκριτή της χούντας (vid)

Newsroom
Ο Πορτοσάλτε απάντησε στον Κανάκη: «Είναι κήρυγμα μίσους, σαν τον λογοκριτή της χούντας (vid)
Ο δημοσιογράφος απάντησε στον Αντώνη Κανάκη για όσα είπε στην χθεσινή (6/3) εκπομπή.

Οι «Ράδιο Αρβύλα» αποθεώθηκαν από το κοινό για την χθεσινή (6/3) τους εκπομπή, αφού άσκησαν κριτική σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας όπως όλος ο κόσμος, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Παράλληλα παρουσίασαν αποσπάσματα από τηλεοπτικές εκπομπές με ατάκες δημοσιογράφων που δεν θα έπρεπε να είχαν ειπωθεί ούτε κατά διάνοια, για μια τραγωδία σαν αυτή που χαθεί τόσοι, νέοι κυρίως, άνθρωποι.

Μάλιστα ο Αντώνης Κανάκης αναφέρθηκε και σε μια ατάκα του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε.

Ο δημοσιογράφος απάντησε σήμερα (7/3) στον παρουσιαστή, κάνοντας λόγο για «κήρυγμα μίσους».

«Βλέπω ότι οι σατιρικές εκπομπές – επειδή δεν υπάρχει Λαζόπουλος τώρα, προσπαθούν κάποιοι να πάρουν τη θέση του. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πουν τη γνώμη τους στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να την λέμε πάνω σε ψέματα. Πες δεν γουστάρω τον Μητσοτάκη. Πολύ απλό… Έχεις το δικαίωμα να το πεις. Δεν χρειάζεται να οικοδομούμε πάνω σε ψέματα. Δεν χρειάζεται να προσθέτουμε νεκρούς και αγνοούμενους για να βγάλουμε μεγαλύτερο αριθμό. Να ξέρουμε τι λέμε, πες δεν γουστάρω την κυβέρνηση.

Δεν χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουμε μια δουλειά. Κάποιοι εξ' ημών κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ, μαζεύουν τα στοιχεία, κάποιοι από εμάς τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Λέμε γνώμη επί των δεδομένων. Αυτή δεν χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος. Λέμε γνώμη δεν διαμορφώνουμε γεγονότα. Η γνώμη δεν μπορεί να ποινικοποιείται και δεν μπορεί να στοχοποιείται. Αυτή τη στιγμή όλο αυτό που βλέπω σε κάποια σατιρική εκπομπή είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας», είπε.

«Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Αυτό πρέπει να το κόψουμε. Δεν θα μας βγάλει σε καλό αυτή η ιστορία. Αυτή η ιστορία της στοχοποίησης δεν θα μας βγάλει σε καλό», είπε ο Άρης Πορτοσάλτε.