Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στην Αβάνα: Ο κινητήρας χτυπήθηκε από πτηνά (vid)

Newsroom
Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στην Αβάνα: Ο κινητήρας χτυπήθηκε από πτηνά (vid)
Τον απόλυτο τρόμο έζησαν επιβάτες αεροπλάνου, καθώς ο κινητήρας έπιασε φωτιά, όταν χτυπήθηκε από πτηνά.

Αεροπλάνο της αμερικανικής εταιρείας Southwest χρειάστηκε να κάνει κατεπείγουσα προσγείωση χθες (05/03) λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αβάνας. Σύμφωνα με την Corporación de la Aviación Cubana (CACSA), δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά, ενώ για την αναγκαστική προσγείωση, ευθύνεται ένας από τους κινητήρες, ο οποίος υπέστη βλάβη.

Στο βίντεο που τράβηξε επιβάτης με κινητό, η καμπίνα των επιβατών εικονίζεται να γεμίζει καπνό, ενώ πανικόβλητοι γονείς προσπαθούν να δείξουν στα παιδιά πώς να φορέσουν τις μάσκες οξυγόνου.

Το αεροσκάφος, που δεν διευκρινίστηκε πόσους επιβάτες μετέφερε, εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της Κούβας προς το Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα, στις νότιες ΗΠΑ.

Το Boeing 737 της εταιρείας Southwest (SWA 3923) υπέστη «βλάβη σε έναν από τους κινητήρες του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απογείωσης», ανέφερε η CACSA, δημόσια επιχείρηση που διαχειρίζεται τις αερομεταφορές στην Κούβα. Το αεροσκάφος «έλαβε άδεια να προσγειωθεί» στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί, πρόσθεσε.

«Οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται», σύμφωνα με την CACSA. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης και βίντεο από κινητό τηλέφωνο επιβάτη, ένας κινητήρας του αεροσκάφους έπιασε φωτιά όταν χτυπήθηκε από πουλιά.