Ο Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Ντογιάκο: «Απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τα Τέμπη»

Newsroom
Ο Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον Ντογιάκο: «Απόλυτη προτεραιότητα η έρευνα για τα Τέμπη»
Παρέμβαση για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ζητάει ο πρωθυπουργός από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Στην επιστολή ζητάει «άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Εισαγγελεύ. Oπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, αποτελεί εύλογο και δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προς τούτο, σας ζητώ, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, την προτεραιοποίηση των σχετικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους, εφόσον το κρίνετε, στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο.

Ειδικότερα σε σχέση με την ποινική αξιολόγηση συστημικών σφαλμάτων στον τομέα των σιδηροδρόμων, περιλαμβανομένης και της τυχόν καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της απαιτούμενης τεχνολογικής αναβάθμισης των σχετικών υποδομών, παρακαλώ να προχωρήσετε ανεξάρτητα από την πρόοδο των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει οριστεί για να προβεί στην αποτίμησή τους από διοικητική και τεχνική άποψη.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές Αρχές που διεξάγουν την έρευνα το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας».