Έδωσαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή, αμέσως μετά από το δυστύχημα (vid)

Newsroom
Έδωσαν αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή, αμέσως μετά από το δυστύχημα (vid)
Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης για το πώς δόθηκε η αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο του σταθμάρχη στη Λάρισα.

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα για να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια, προκειμένου να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Έχει τεθεί σε αργία ο επιθεωρητής Λάρισας

Ωστόσο, ο επιθεωρητής Λάρισας έχει τεθεί σε αργία μέχρι τη διεξοδική διερεύνηση της καταλληλότητας και επιλογής του σταθμάρχη για υπηρεσία.

Σύμφωνα με το OPEN, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που κατάγεται από τον Βόλο, υποστήριξε πως η απόφαση «στερείται νομικής βάσης» και περιμένει να απαντήσει αφού έρθει στο φως η επίσημη αιτιολόγηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Μάλιστα, ο επιθεωρητής επικαλείται το φύλλο παρουσιών σύμφωνα με το οποίο στη νυχτερινή βάρδια θα έπρεπε να εργάζονται τρεις σταθμάρχες.

Ο ένας που η βάρδια του τελείωνε στις 11 το βράδυ και άλλοι δύο από τις 10 το βράδυ έως και τις 7 το πρωί. Αλλά σημειώνει ότι ο πιο έμπειρος εκ των δύο δεν παρουσιάστηκε στην υπηρεσία του, με αποτέλεσμα ο 59χρονος να μείνει μόνος του.

Γιατρός του Νοσοκομείου Βόλου φέρεται να υπέγραψε την αναρρωτική άδεια χωρίς να τον εξετάσει

Από γιατρό Επιμελητή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, κατόπιν εντολής συναδέλφου του, φέρεται να δόθηκε η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Λάρισας, λίγες μόλις ώρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με το gegonota.news.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, την άδεια φέρεται να υπογράφει ο γιατρός. ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν εξέτασε τον επιθεωρητή πριν υπογράψει την άδεια, ενώ ο επιθεωρητής δεν είχε περάσει ούτε από το ΤΕΠ, ούτε από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου.

Η άδεια φέρεται να υπογράφηκε με εντολή άνωθεν, γεγονός που θα διερευνηθεί στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας. Ο γιατρός βρίσκεται σε ταραχή διότι φέρεται να έκανε εξυπηρέτηση σε συνάδελφό του και μόλις χθες συνειδητοποίησε σε ποιον έδωσε την άδεια. «Δεν έχω να δηλώσω τίποτα», είπε ο ίδιος στα gegonota.news που επικοινώνησαν μαζί του και έκλεισε το τηλέφωνο.

Η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου» φέρεται να είχε άγνοια για την υπογραφή της αναρρωτικής και αναμένεται να διαταχθεί έρευνα για το ποιος φέρεται να έδωσε την εντολή στον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος είναι από την Αθήνα και δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις σε τοπικό επίπεδο.