Τραγωδία στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων

Newsroom
Τραγωδία στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων
Αποσύρεται ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος από την Επιτροπή του υπουργείου Υποδομών.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε ο Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, καθηγητής μεταφορών στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναφέρει ότι δεν θα αναλάβει καθήκοντα στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την τραγωδία στα Τέμπη που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (3/3) από τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

«Μετά την τοποθέτησή μου ως μέλους της επιτροπής διερεύνησης των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, υπό την ιδιότητα μου ως καθηγητή μεταφορών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ακολούθησε σειρά δηλώσεων και δημοσιευμάτων εκ μέρους πολιτικών προσώπων που με αφορούσαν, σχετικά με την παρελθούσα θητεία μου ως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Λόγω της ιδιαίτερης βαρύτητας της Επιτροπής, για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα ήθελα η ιδιότητα μου εκείνη να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να πληγεί η ακεραιότητα και η αμεροληψία των εργασιών και του πορίσματος της Επιτροπής.

Για τον λόγο αυτό, δεν θα αναλάβω τα καθήκοντα μου στην Επιτροπή και παραμένω στη διάθεση της πολιτείας, στο μέτρο που μπορώ να φανώ χρήσιμος λόγω της ειδικότητάς μου».

Στη θέση του Θανάση Ζηλιασκόπουλου στην Ειδική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος στα Τέμπη τοποθετείται ο κύριος Χρήστος Πυργίδης, καθηγητής σιδηροδρομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.