Αποκάλυψη σοκ για ΟΣΕ: Απαντούσε με εξώδικα στους υπαλλήλους που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια των τρένων (vid)

Newsroom
Αποκάλυψη σοκ για ΟΣΕ: Απαντούσε με εξώδικα στους υπαλλήλους που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια των τρένων (vid)
Παρά τις προειδοποιήσεις των υπαλλήλων για θέματα ασφάλειας, η διοίκηση του ΟΣΕ αρνούνταν οποιαδήποτε συζήτηση και απαντούσε με εξώδικα.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τον τρόπο που αντιμετωπίζονταν από τον ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι εργαζόμενοι, στις διαμαρτυρίες τους για την ασφάλεια των τρένων και των δρομολογίων, λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία στα Τέμπη με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος μίλησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN για το καθεστώς των εταιρειών αλλά και για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων όταν έθεταν θέματα ασφάλειας.

Ο εργατολόγος εμφάνισε στην εκπομπή δύο εξώδικα της εργοδοσίας στους υπαλλήλους, αρνούμενη να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για ζητήματα ασφάλειας. Το σωματείο των εργαζομένων ζητούσε «την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα και της ασφάλειας του δικτύου, η οποία έχει καταστεί εδώ και χρόνια προβληματική».

Η απάντηση του ΟΣΕ ήταν το εξώδικο αναφέροντας ότι αυτά που λένε οι εργαζόμενοι είναι συκοφαντικά και πως θα υποστούν τις συνέπειες.