Νέα καταγγελία από τον δικηγόρο του πολυτραυματία στα Τέμπη: «Το τρένο είχε παράνομα υλικά που προκάλεσαν μεγάλη έκρηξη» (vid)

Newsroom
Νέα καταγγελία από τον δικηγόρο του πολυτραυματία στα Τέμπη: «Το τρένο είχε παράνομα υλικά που προκάλεσαν μεγάλη έκρηξη» (vid)
Μία ακόμα σοβαρή καταγγελία έκανε ο δικηγόρος του πολυτραυματία από σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Μετά την καταγγελία ότι είχε στηθεί γλέντι στο σταθμαρχείο της Λάρισας το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, ο δικηγόρος ενός πολυτραυματία που επέζησε από θαύμα προχώρησε σε άλλη μία.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το τρένο Intercity στα Τέμπη, κουβαλούσε αδήλωτα υλικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το τρένο πήγαινε με μικρή ταχύτητα και αυτό σε συνδυασμό με τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε δε μπορεί να δικαιολογήσει το μέγεθος της έκρηξης. Όπως είπε, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη πολύ εύφλεκτο.

«Γι αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή έκρηξη» είπε ο δικηγόρος διευκρινίζοντας πως ακόμα και αυτές είναι απαγορευμένες στα τρένα.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε πως δεν ήταν φιάλες υγραερίου αλλά για τα φρένα. Όπως είπε ο δικηγόρος, πηγές αναφέρουν πως η παράνομη μεταφορά υλικών είναι κάτι που γίνεται καιρό.