Το παράξενο βρετανικό «Σπίτι στα σύννεφα» γίνεται 100 ετών (vid)

Newsroom
Το παράξενο βρετανικό «Σπίτι στα σύννεφα» γίνεται 100 ετών (vid)
Ένα κτίριο-ορόσημο που δημιουργήθηκε για να μεταμφιέσει τον πύργο νερού ενός παραλιακού χωριού γιορτάζει 100 χρόνια ζωής.

Το «Σπίτι στα σύννεφα» άνοιξε το 1923 για να παρέχει στο Thorpeness, στο Suffolk, της Αγγλίας, αποθηκευτικό χώρο για την παροχή νερού. Σχεδιάστηκε ως «ένας φανταστικός πύργος νερού σε ένα φανταστικό χωριό» από τον ιδρυτή του Glencairn Stuart Ogilvie.

Η ιστορικός Charlotte de Mille δήλωσε ότι πιθανότατα θα ήταν «έκπληκτος και ευχαριστημένος» που σήμερα είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια της κομητείας. Το κτίριο διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και δύο αίθουσες υποδοχής, κάτω από μια δεξαμενή νερού 189.000 λίτρων.

Ο κ. Ogilvie το ονόμασε αρχικά «Gazebo», αλλά όταν η φίλη του και συγγραφέας παιδικών βιβλίων κυρία Malcolm Mason το βάφτισε «House in the Clouds», ξετρελάθηκε με το όνομα, δήλωσε ο Dr de Mille.

Ο θεατρικός συγγραφέας κληρονόμησε απροσδόκητα το κτήμα το 1907. «Αυτό ήταν ένα φανταστικό χωριό εμπνευσμένο από τον φίλο του, τον θεατρικό συγγραφέα του Πίτερ Παν», είπε.

Στο κέντρο του υπήρχε μια λίμνη που ονομαζόταν Meare, με νησιά που έπαιρναν τα ονόματα του Peter Pan και της Wendy. Οι εργασίες για την επιχείρηση εξοχικών κατοικιών σταμάτησαν κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο μεγαλύτερος γιος του Alec πέθανε μετά από αέρια.