Η «κατάδυση θανάτου» είναι το επικίνδυνο κόλπο που κάνει θραύση στο TikTok (vid)

Newsroom
Η «κατάδυση θανάτου» είναι το επικίνδυνο κόλπο που κάνει θραύση στο TikTok (vid)
Μια νέα τάση έχει κατακλύσει το κόσμο του TikTok, με ανθρώπους να κάνουν επικίνδυνες καταδύσεις.

Η «κατάδυση θανάτου» αποτελεί την νέα και επικίνδυνη τάση που συγκεντρώνει αρκετούς οπαδούς στο TikTok.

Βίντεο με ανθρώπους να πηδούν από μεγάλα ύψη και να κάνουν σκόπιμα «bellyflopping» στο απέραντο γαλάζιο έχουν γίνει viral, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν τις «καταδύσεις θανάτου».

@asbjorg_n This one deserves it’s own video. #døds #deathdiving ♬ original sound - Asbjørg Nesje

Η Asbjorg Nesje, μια νεαρή γυναίκα από τη Νορβηγία, είναι υπεύθυνη για αρκετά viral βίντεο στα οποία φαίνεται να εκτοξεύεται από υψηλές επιφάνειες. Μόνο η πιο πρόσφατη βουτιά της έχει συγκεντρώσει 42,5 εκατομμύρια προβολές.

Στο κλιπ, η Nesje πηδάει από μια ξύλινη πλατφόρμα, με ύψος 25 μέτρων. Οι έκπληκτοι θεατές παρακαλούσαν για επιβεβαίωση ότι η Nesje ήταν ασφαλής, με αποτέλεσμα η τολμηρή δύτρια να ανεβάσει μια άλλη οπτική γωνία του άλματος που δείχνει ξεκάθαρα την προσγείωση και την επανεμφάνισή της από το νερό.

Ο κόσμος είναι προφανώς γοητευμένος από τα αγχωτικά βίντεο, τα οποία έχουν μέχρι στιγμής περισσότερες από 253 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και όλα συνοδεύονται από μήνυμα που αναφέρεται στους χρήστες του διαδικτύου πως δεν πρέπει να επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο.

Αλλά αυτοί οι δύτες δεν έχουν επιθυμία να τραυματιστούν. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι, στην πραγματικότητα, επαγγελματίες αθλητές. Αυτά τα τρομακτικά άλματα προέρχονται από τη Νορβηγία, όπου το άθλημα ονομάζεται dødsing.

Το άθλημα δημιουργήθηκε στη Νορβηγία στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ως ένας τρόπος για τους άνδρες να επιδεικνύονται μπροστά στα κορίτσια, δήλωσε ο πρωταθλητής Anders Rox.

Το dødsing παρακολουθείται επίσημα από την Ομοσπονδία Dødsing, η οποία καθορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές και την παγκόσμια κατάταξη και φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Αύγουστο κάθε χρόνο από το 2008.

Και, πράγματι, η Nesje κέρδισε τόσο το 2021 όσο και το 2022 το πρωτάθλημα Døds γυναικών μετά την ένταξή της στο άθλημα το 2020. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 33η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Η ομοσπονδία Dødsing απαριθμεί τρία βασικά κριτήρια για τη σήμανση ενός καλού άλματος: την εκκίνηση, την πτήση και την προσγείωση.