Πρώην μηχανικός της Meta: «Το Facebook Messenger εξαντλεί τη μπαταρία των smartphones σκοπίμως»

Παύλος Παπαπαύλου
Πρώην μηχανικός της Meta: «Το Facebook Messenger εξαντλεί τη μπαταρία των smartphones σκοπίμως»
Στα δικαστήρια η υπόθεση, πολλές οι κατηγορίες για την εφαρμογή.

Στη σύγχρονη εποχή τα smartphones εκτελούν ταυτόχρονα πολλές λειτουργίες και οι χρήστες διαμαρτύρονται συχνά για τα apps που εξαντλούν την μπαταρία τους.

Ο 33χρονος George Hayward που εργαζόταν ως μηχανικός στην Meta βρίσκεται στα δικαστήρια με την εταιρεία για την απόλυσή του τον Νοέμβριο μετά από 3 χρόνια συνεργασίας και αφού αρνήθηκε να συμμετέχει σε αρνητικές δοκιμές για τις υπηρεσίες της.

Οι αρνητικές δοκιμές αφορούν πρακτικά την φόρτωση κακών δεδομένων σε μία εφαρμογή έτσι ώστε να εξεταστεί αν λειτουργεί ακόμη και αν οι χρήστες την αξιοποιήσουν για κακό σκοπό.

Ο Hayard δήλωσε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο του Μανχάταν πως δεν διαφωνεί με τους ελέγχους, αλλά με το γεγονός ότι η εταιρεία οδηγούσε το Facebook Messenger να καταναλώνει την μπαταρία των συσκευών απλά για λόγους ελέγχου!

Η ένσταση του μηχανικού είναι πως η Meta χρησιμοποιούσε αυτές τις μεθόδους χωρίς να προειδοποιεί τους χρήστες για τις αρνητικές επιπτώσεις των tests, ενώ δήλωσε πως η εταιρεία έδινε και στους εργαζομένους της εγχειρίδια που έδειχναν πως μπορούν να «τρέξουν» αρνητικές δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και κανονικούς χρήστες.

Αν θέλετε, πάντως, να βεβαιωθείτε πως το Facebook Messenger δεν καταναλώνει παραπάνω πόρους απ’ όσους θα έπρεπε στη συσκευή σας, μπορείτε να ορίσετε την περιορισμένη λειτουργία του όσο βρίσκεται στο παρασκήνιο μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.