«Τον μαχαίρωσα! Είμαστε της XA, είμαστε δικοί σας»: Η κατάθεση αστυνομικού για Ρουπακιά

Newsroom
«Τον μαχαίρωσα! Είμαστε της XA, είμαστε δικοί σας»: Η κατάθεση αστυνομικού για Ρουπακιά
Η κατάθεση του αστυνομικού του περιπολικού που μετέφερε τον Ρουπακιά στο Αστυνομικό Τμήμα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συνεχίστηκε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση ενός ακόμη αστυνομικού για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Στην 23η δικάσιμο κατέθεσε ο μάρτυρας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης, Νικόλαος Ντάφος.

Όπως αναφέρει στο Facebook το Παρατηρητήριο για την Χρυσή Αυγή στην έναρξη της κατάθεσης του περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψης του Γιώργου Ρουπακιά στο σημείο της δολοφονίας: «Μου υπέδειξαν ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, που ήταν ο Ρουπακιάς. Αριστερά και μπροστά ήταν ένα μαχαίρι. Δώσαμε εντολή να βγει, ο Ρουπακιάς. Βγάλαμε σακούλα και γάντια για να συλλέξουμε το μαχαίρι. Φύγαμε με το άτομο για την Λαμπράκη που ήταν το ΑΤ. Εξηγήσαμε στον Ρουπακιά πώς συλλέξαμε το μαχαίρι και ότι αν έχει αποτυπώματα δικά του θα φανεί και να ομολογήσει. Μας είπε «εγώ τον μαχαίρωσα γιατί την έπεσε σε κάποιους δικούς μας». Θεώρησα ότι ήταν οπαδικό. Λέω «ποιοι δικοί μας;» Μου λέει «είμαστε της ΧΑ και μην το πείτε πουθενά». Ενημέρωσα ότι ομολόγησε ο δράστης και τον πήγαμε στο ΑΤ Κερατσινίου. Μετά από 20' επιστρέψαμε στο σημείο. Ήταν ο επόπτης Πειραιά εκεί. Και συνεχίσαμε για αναζητήσεις. Μάθαμε ότι είχε πεθάνει ο Φύσσας. Δεν μας κάλεσε κάποιος και υποβάλαμε αναφορά.»

Υπενθυμίζεται πως την βίαιη προσαγωγή της πρώην συντρόφου του Παύλου Φύσσα η οποία αναμενόταν να παραστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής προ ημερών αποφάσισε η έδρα. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων εντόπισε την τότε σύντροφο του μουσικού και αναμενόταν να δώσει το παρών προ δεκαπενθυμέρου. Κάτι που δεν έγινε και επομένως ζητήθηκε η βίαιη προσαγωγή της για να καταθέσει στις 3 Φεβρουαρίου 2023.