Καθηγήτρια Άλκη Καμπανού: «Είχε βοηθήσει παιδιά που είχαν πρόβλημα με οπαδική βία» (vid)

Newsroom
Καθηγήτρια Άλκη Καμπανού: «Είχε βοηθήσει παιδιά που είχαν πρόβλημα με οπαδική βία» (vid)
 «Υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο κόσμο», έγραψαν με τις τσάντες τους μαθητές σε σχολείο της Βέροιας.

Σε μία πολύ όμορφη δράση προχώρησαν, το πρωί της Τετάρτης(01/02), μαθητές του 2ου Λυκείου Βέροιας, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ.

Μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους ένα μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και φώναξαν «Άλκη ζεις». «Υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα καλύτερο κόσμο», έγραψαν με τις τσάντες τους στο προαύλειο του σχολείου, όπου φοιτούσε ο άτυχος 19χρονος. Στην μέση τοποθέτησαν μία φωτογραφία του.

Στην ΕΡΤ μίλησε μια εκ των καθηγητριών του Άλκη Καμπανού η οποία είχε για δύο χρόνια μαθητή τον Άλκη. Η ίδια έκανε λόγο για ένα εξαιρετικό παιδί, πολυτάλαντο με συναισθηματική νοημοσύνη. «Είχε βοηθήσει παιδιά που είχαν πρόβλημα με οπαδική βία. Ήδη είχε δώσει τις συμβουλές του σε παιδιά που είχαν υποστεί μια μορφή τέτοιας βίας», δήλωσε η Μαρίζα Μπαράκου. «Ζητούμε υπόσχεση και από τους μεγάλους ότι θα προσπαθήσουν για ένα καλύτερο κόσμο», τόνισε η ίδια.

Μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου σχημάτισαν μία ανθρώπινη αλυσίδα κατά της βίας, για να στείλουν μήνυμα αγάπης, αδερφοσύνης και ανεκτικότητας. Νωρίτερα, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Άλκη από τον Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας, στον αύλειο χώρο του σχολείου.