«Βόμβα» Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τη Βουλή, όσο δεν προκηρύσσονται οι εκλογές» (vid)

Newsroom
«Βόμβα» Τσίπρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τη Βουλή, όσο δεν προκηρύσσονται οι εκλογές» (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα πάρει μέρος μόνο στη διαδικασία που θα αποκλείσει τους «νεοναζί» από τη Βουλή.

Συνέντευξη τύπου έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο για τον προεκλογικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να προκηρυχθούν εκλογές μέσα σε τρεις εβδομάδας. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από κάθε ψηφοφορία για νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με εξαίρεση, όπως είπε, την διάταξη για το κόμμα Κασιδιάρη.

«Όσο ο κος Μητσοτάκης θα αρνείται να πράξει το αυτονόητο, να προσφύγει στη κρίση του ελληνικού λαού για όσα εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε θα νομιμοποιεί το νομοθετικό έργο μιας κυβέρνησης της εκτροπής. Από εδώ και στο εξής, με εξαίρεση τη συμμετοχή μας στην αντιμετώπιση της προσπάθειας να επανέλθει στο προσκήνιο, η εγκληματική συμμορία των νεοναζί, θα απέχουμε από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή. Και από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια εκτενή αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, λέγοντας πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουν την κυβέρνηση παρ’ ότι παρακολουθούνται. «Μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από το κοινοβούλιο στον λαό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε τάχιστα να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές.