Μια 15χρονη στο Ηράκλειο είπε ότι την βίασαν για να δικαιολογηθεί επειδή άργησε να γυρίσει στο σπίτι

Newsroom
Μια 15χρονη στο Ηράκλειο είπε ότι την βίασαν για να δικαιολογηθεί επειδή άργησε να γυρίσει στο σπίτι
Η παραδοχή της ανήλικης αιφνιδίασε ακόμα και τους αστυνομικούς που δεν περίμεναν ότι ένα 15χρονο κορίτσι θα έφθανε στο σημείο να καταγγείλει κάτι τόσο σοβαρό και ακραίο.

Ανήλικη στο Ηράκλειο εξομολογήθηκε στη μητέρα της ότι τη βίασαν δύο νεαροί, ακολούθησε καταγγελία στην Ασφάλεια Ηρακλείου για τον διπλό βιασμό, όμως η προανάκριση οδήγησε σε… ανατροπή, αφού η 15χρονη, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ανακάλεσε και φέρεται να ομολόγησε ότι είπε ψέματα για να δικαιολογήσει την αργοπορία της στο σπίτι.

Σύμφωνα με το patris.gr, η παραδοχή της ανήλικης αιφνιδίασε ακόμα και τους αστυνομικούς που δεν περίμεναν ότι ένα 15χρονο κορίτσι θα έφθανε στο σημείο να καταγγείλει κάτι τόσο σοβαρό και ακραίο, ενεργοποιώντας έναν ολόκληρο μηχανισμό, για να αποφύγει πιθανή επίπληξη από τους γονείς του επειδή τους ανησύχησε.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, η μητέρα, σε άσχημη κατάσταση, κατήγγειλε το διπλό βιασμό του παιδιού της, μεταφέροντας στους αστυνομικούς όσα της είχε εκμυστηρευτεί νωρίτερα.

Μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης η ανήλικη είχε ραντεβού με μία φίλη της σε κεντρικό σημείο της πόλης. Έτσι είχε πει τουλάχιστον στους οικείους της. Στον τόπο του ραντεβού τη μετέφερε η γιαγιά της. Οι ώρες περνούσαν και η ανήλικη, η οποία δεν είχε μαζί το κινητό της τηλέφωνο, καθυστερούσε να επιστρέψει στο σπίτι. Έγινε μία διαδικτυακή αναζήτηση μέσω φίλων και γνωστών, μήπως την είχε δει κάποιος.

Η 15χρονη τελικά επέστρεψε στο σπίτι μετά τις 10 τη νύχτα και έδειχνε να βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Έτρεμε και έκλαιγε με λυγμούς. Εκμυστηρεύθηκε στους οικείους της ότι ενώ περίμενε τη φίλη της, την πλησίασαν δύο νεαροί και την εξανάγκασαν να τους ακολουθήσει, υπό καθεστώς απειλών. Την οδήγησαν κοντά στο σχολικό συγκρότημα της οδού Μποφόρ και εκεί την κακοποίησαν. Φέρεται να είπε ότι δεν τους γνωρίζει αν και τους έχει δει έξω από το σχολείο της.

Η σοβαρότατη καταγγελία κινητοποίησε την αρμόδια υπηρεσία, και η ανήλικη κλήθηκε να δώσει κατάθεση μήπως και διαφωτίσει τις έρευνες ως προς τους υπόπτους.

Αστυνομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι τελικά, και μετά την επίδειξη κάποιων στοιχείων αλλά και τη φωτογραφία του φίλου της, η 15χρονη φέρεται να ανακάλεσε την αρχική καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε κανένας βιασμός. Αν και σε ό,τι αφορά την αυτόφωρη διαδικασία, αφέθηκε ελεύθερη με εισαγγελική εντολή λόγω ανηλικότητας, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εισαγγελέα που θα αποφανθεί για τη ποινική μεταχείριση του κοριτσιού.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες οι Αρχές κλήθηκαν να χειριστούν άλλη υπόθεση που αφορούσε στην καταγγελία νεαρής στο Ηράκλειο για ληστεία σε βάρος της από οδηγό ταξί. Τελικά, αποδείχτηκε ότι δεν ίσχυε, και ότι σκαρφίστηκε ληστεία για να δικαιολογήσει την αργοπορία της, σύμφωνα με την Αστυνομία.