Κουτσούμπας: «Βλέπετε τους νέους σαν κουκιά και τους εμφανίζεστε ως εργολάβοι λύσεων»

Newsroom
Κουτσούμπας: «Βλέπετε τους νέους σαν κουκιά και τους εμφανίζεστε ως εργολάβοι λύσεων»
Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις υποκολοπές, μίλησε για ευθύνες του πρωθυπουργού που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές.

«Ακούσαμε πολλά λόγια επί της ουσίας τίποτα, τη μομφή του το ΚΚΕ αντίθετα την εκφράζει εδώ και 4 χρόνια κυρίως μέσα από τον καθημερινό αγώνα», τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών μίλησε για ευθύνες του πρωθυπουργού που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για όλες τις υποθέσεις είπε και συμπλήρωσε «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις».

«Κανείς δεν πρόκειται να αποφύγει την απόδοση ευθυνών ούτε εσείς της κυβέρνησης που συμπεριφέρεστε σα να μην τρέχει τίποτα αλλά κι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που βάλατε την υπογραφή σας σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο», ανέφερε ακόμα μεταξύ άλλων.

Κάνετε ότι μπορείτε για να μείνει στο απυρόβλητο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο είπε και αναφερόμενος στο θέμα των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ ανέφερε ότι έχουν προκύψει και νέα στοιχεία ενώ κατηγόρησε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ ότι έκαναν ό,τι μπορούν για να θαφτεί το θέμα.

«Τόσο εσείς της κυβέρνησης όσο και εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο σκοτάδι η υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ» είπε χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο είπε «το αίσχος των παρακολουθήσεων έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων. Έχει και τη σφραγίδα της ΕΕ στο όνομα της οποίας πίνετε όλοι νερό» υπογράμμισε.

Όλοι μαζί υπερασπίζεστε τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα ρίχνει όλα στον κ. Μητσοτάκη μη και βγει το συμπέρασμα ότι το αυτό το αίσχος έχει τη σφραγίδα και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέσατε πρόταση μομφής για τη διαχείριση της κυβέρνησης κατά της πανδημίας με την οποία χάθηκαν τόσες ζωές; Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία; Γιατί δεν καταθέσατε μομφή για τον νόμο για τα εργασιακά;» διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας.

«Το δίλημμα για τον λαό μπορεί να είναι ανάμεσα στην αδικία που γίνεται με κυνισμό ή στην αδικία που γίνεται με πόνο ψυχής; Ή να πάρει ο λαός την υπόθεση στα χέρια του;», διερωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κι επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει αξιακές διαφορές με τα άλλα κόμματα.

«Βλέπετε τους νέους σαν κουκιά και τους εμφανίζεστε ως εργολάβοι λύσεων. Αυτό κάνει ο κ. Μητσοτάκης όπως και ο κ. Τσίπρας με το σποτάκι του που λέει ότι με μια ψήφο η νεολαία θα πάρει τη ζωή στα χέρια της» είπε ακόμα.

«Η μομφή που σας πονάει είναι μέσα στους αγώνες του λαού», τόνισε.