Στο Andaman ζεις την απόλυτη Thai εμπειρία εδώ και εννέα χρόνια

Newsroom
Στο Andaman ζεις την απόλυτη Thai εμπειρία εδώ και εννέα χρόνια
Το εξωτικό εστιατόριο των Πετραλώνων εδώ και εννέα χρόνια αποτελεί το hit της Ταιλανδέζικης κουζίνας, καθώς παντρεύει με τις κατάλληλες δοσολογίες την thai ατμόσφαιρα με τις αυθεντικές γεύσεις.

Αυτή την Παρασκευή (27/1) το Andaman γιορτάζει τα ένατα γενέθλια του...και μας προσκαλεί να περάσουμε την καλύτερη Thai εμπειρία ντουέτο με την Chimera σε ένα μεγάλο party, που τα έχει όλα, συγκλονιστικές Thai γεύσεις, καπέλα από διάφορες εποχές, welcome drinks, ξεχωριστούς χώρους στην ταράτσα και στον πρώτο όροφο και φυσικά δυνατές house μουσικές.

Μπαίνοντας στον κόσμο του Andaman

Ένα σκηνικό συναρπαστικό και πληθωρικό σε προιδεάζει για τον έθνικ και πλούσιο γευστικό καμβά. Μπαμπού, φοίνικες και δεκάδες αντικείμενα βγαλμένα από την thai φιλοσοφία γεμίζουν το χώρο πλήρως εναρμονισμένα με το δυναμικό κόκκινο φόντο. Σαλονάκια και ένα όμορφo μπαρ σε περιμένουν για να ξεκινήσεις τη γαστρονομική περιπλάνηση σε παραδοσιακά πιάτα, όπως τo Tom Yum Goong και το Green Curry και μια υπέροχη ταράτσα σε δελεάζει για να πιεις τα cocktails σου με νότες ανατολής παρέα με pad thai.

Ανάμεσα σε όλα αυτά κουμπώνει ένα ξεχωριστό και μοναδικό κρασί, όπως είναι η Chimera sparkling ή still. Το πληθωρικό κρασί αγκαλιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κρόκου Κοζάνης και τα ενσωματώνει πλήρως στο πλούσιο αρωματικό και γευστικό μπουκέτο του. Ωραίες οξύτητες, αρώματα φρέσκων φρούτων, μπαχαρικά και λουλούδια κινούνται ρυθμικά στον ουρανίσκο μας και συμπληρώνουν με μαγικό τρόπο τις spicy και γεμάτες γεύσεις του Andaman.

....

Τα ζευγάρια που μπορείτε να απολαύσετε είναι πολλά. Δοκιμάστε την σαλάτα με τα σπιτικά καπνισμένα φιλετάκια πάπιας, τις χρωματιστές πιπεριές, τα φασολάκια, το φρέσκο κόλιαντρο και το λάιμ με την Chimera Sparkling. Το κρασί απογειώνει την ωραία καπνισμένη πάπια και ισορροπεί την φρεσκάδα. Αξίζει να συνεχίσετε την περιήγηση μέσα από την στοχευμένη ποικιλία ορεκτικών έχοντας στο ποτήρι σας την αφρώδη Chimera. Διαλέξετε ανάμεσα στα τραγανά χειροποίητα won ton πουγκάκια με καβούρι, γαρίδα και κρέμα τυριού, τα γευστικά Thai fresh roll και τα ζουμερά chicken sticks με σάλτσα satay.

Φυσικά ο κατάλογος δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Πολύ καλά είναι τα Duplings στον ατμό με bamboo, ginger και μανιτάρια και τα noodles Pad Thai με φρέσκα λαχανικά και φύτρες φασολιού. Πιάτα που αποτελούν την τέλεια γέφυρα για να περάσετε στα κυρίως και σε μια πανδαισία από must taste παραδοσιακά curry που μπορείτε να συνοδεύσετε με έξι διαφορετικές επιλογές σε ρύζι τηγανητό και ατμού παρέα αυτή την φορά με την ήρεμη Chimera.

Γι αυτούς που θέλουν κάτι πιο γλυκό το Yellow Curry, από μείγμα γλυκών μπαχαρικών μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας με λαχανικά , φρέσκο ανανά και γλυκοπατάτα, είναι εξαιρετικό. Για τους πιο τολμηρούς, που αγαπάνε τις spicy γεύσεις το Green Curry είναι συναρπαστικό. Όποιο και αν προτιμήσετε μπορείτε να το εμπλουτίσετε με μοσχαρίσια φιλετίνια, γαρίδες, κοτόπουλο, χοιρινό ή με πάπια. Εμείς σας προτείνουμε να γευτείτε την εθιστική εκδοχή του με μοσχαρίσια φιλετίνια και γαρίδες. Πάρτε μια μπουκιά και μετά μια γουλιά από την Chimera και θα δείτε πως το κρασί ενισχύει τις γεύσεις και την ίδια στιγμή δροσίζει τον ουρανίσκο. Το σίγουρο είναι ότι θα θέλετε να επαναλάβετε την εμπειρία.

....

Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν πολλές τέτοιες γαστρονομικές συνευρέσεις με την chimera και την πολυαγαπημένη έθνικ κουζίνα. Μέχρι τότε μην χάσετε το Hat party του Andaman που σίγουρα θα συζητηθεί...

Andaman, Αλόπης 65, Αθήνα (τηλ. 2112104939)