Frenzee: Τρία αδέρφια από την Κρήτη είναι η νέα πνοή του punk στην Ελλάδα

Παναγιώτης Γκανάς
Frenzee: Τρία αδέρφια από την Κρήτη είναι η νέα πνοή του punk στην Ελλάδα
Το punk trio των Frenzee, των τριών αδερφιών (Απολλωνίας, Αντώνη και Νίκου) αποτελεί το next big thing στην punk πραγματικότητα.

Ξεκινώντας από την Κρήτη στα τέλη του 2020, βρήκαν το χρόνο και ηχογράφησαν νέες δημιουργίες με τη συνεργασία του Αριστοτέλη Τέλη. Μεγαλωμένοι «μέσα» στη μουσική, απέκτησαν γρήγορα το δικό τους, ξεχωριστό ήχο.

Επιρροές από Nirvana έως Greenday και από Prodigy έως RATM, συνέθεσαν το μουσικό τους παζλ και σήμερα είναι έτοιμοι και ανυπόμονοι να βρεθούν στις 8 Ιουλίου στο Rockwave Festival 2023.

frenzee

Η συνέντευξή μας:

Ας ξεκινήσουμε μία πρώτη γνωριμία και με εμάς αλλά και το κοινό, όσους δεν σας γνωρίζουν ήδη. Ποιοι αποτελούν τους Frenzee και ποιο μουσικό είδος θα λέγατε πως εκπροσωπείτε;

Οι Frenzee είμαστε τρία αδέρφια - η Απολλωνία (φωνή), ο Αντώνης (κιθάρα) κι ο Νίκος (τύμπανα). Εμείς λέμε πως παίζουμε πανκ, χωρίς αυτό να μας περιορίζει κάπως. Θέλουμε να εξελισσόμαστε συνεχώς μουσικά. Δεν έχουμε σκοπό να καταταχτούμε αυστηρά σε ένα είδος.

Γιατί ονομαστήκατε έτσι;

Μας ήρθε σχετικά νωρίς το όνομα και κόλλησε. Αυτή η λέξη εκφράζει πολλά για μας, για τη κατάσταση των πραγμάτων κοινωνικά, πολιτικά και ψυχολογικά.

Τι σας οδήγησε στη μουσική ενασχόληση;

Μεγαλώσαμε σε μουσικό περιβάλλον - οι γονείς μας παίζανε κι οι δύο μουσική, οι θείες μας, θείοι. Οπότε από πολύ μικρά, η μουσική ήταν πάντα τρόπος έκφρασης και διασκέδασης.

Αρκεί για βιοπορισμό σήμερα;

Δύσκολα και εξαρτάται από πολλά. Αλλά γίνεται.

Υπάρχουν θα λέγατε σήμερα ροκ σταρς; Όσον αφορά το lifestyle κ.α;

Αυτό το στερεότυπο για το lifestyle του ροκ σταρ είναι μία παλιά, περασμένη ιδέα. Καλό θα ήταν τα στερεότυπα αυτά να τα πολεμάμε όσο μπορούμε. Να ξαφνιαζόμαστε λίγο, καλό κάνει.

Ποιες είναι οι προσωπικές σας επιρροές αλλά και οι ατομικές;

Από μικρές ηλικίες ακούγαμε τη συλλογή δίσκων της μάνας μας που αποτελούσε μπάντες όπως τους AC/DC, Nirvana, Rage Against The Machine, Prodigy, Motörhead, Hole, Jon Spencer Blues Explosion, Fugazi, Dinosaur Jr, Bikini Kill, Green Day, Annihilation Time και πολλά άλλα σχήματα.

Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στις συναυλίες;

Ημικρανία.

Σε λίγους μήνες θα μοιραστείτε τη σκηνή του Rockwave με πολύ δυνατά ονόματα. Υπάρχει άγχος;

Έχουμε πολύ όρεξη κι ανυπομονούμε

Πιστεύετε ότι το ελληνικό κοινό είναι ανοιχτό στα να αγκαλιάζει νέες μπάντες;

Γενικώς, δε ξέρουμε αλλά εμάς μας έχει στηρίξει το ελληνικό κοινό από την αρχή και είμαστε ευγνώμων.

frenzee