Ελληνικό πλοίο πιάστηκε στην Τενερίφη με 3 τόνους κοκαΐνη

Newsroom
Ελληνικό πλοίο πιάστηκε στην Τενερίφη με 3 τόνους κοκαΐνη
Οι ισπανικές αρχές έλεγξαν το «Blume», ανοιχτά των Κανάριων Νήσων, και εντόπισαν το μεγάλο φορτίο με τα ναρκωτικά.

Ισχυρό πλήγμα στα καρτέλ ναρκωτικών και ειδικά σε αυτά που μεταφέρουν κοκαΐνη από την Λατινική Αμερική, κατάφεραν οι ισπανικές αρχές, προχωρώντας σε κατάσχεση τριών τόνων κοκαΐνης που μετέφερε ελληνικό πλοίο.

Σε μία μεγάλη επιχείρηση που έγινε με την συνεργασία πολλών τμημάτων, το «Blume» εντοπίστηκε 193 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Σάντα Κρουζ ντε Τενερίφε, την πρωτεύουσα των Καναρίων Νήσων, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η «El Dia».

Το ελληνικό πλοίο που έχει σημαία Τόγκο είχε απενεργοποιήσει το σήμα εντοπισμού AIS, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είχε ξεκινήσει απο λιμάνι Σάντος της Βραζιλίας στις 20 Δεκεμβρίου και είχε τελικά προορισμό αυτό της Ρίγας στην Λετονία.

Εκεί όμως δεν έφτασε ποτέ, καθώς στον έλεγχο που του έγινε στο λιμάνι της Τενερίφης, Dársena de Los Llanos, εντοπίστηκε να έχει 3 τόνους κοκαΐνης, αξίας 180 εκατομμυρίων ευρώ.

Στον έλεγχο συμμετείχαν πράκτορες της Μονάδας Ναρκωτικών και Οργανωμένου Εγκλήματος (Udyco) της Εθνικής Αστυνομίας της Santa Cruz de Tenerife, της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος (ECO-Canarias) της Πολιτικής Φρουράς και επαγγελματίες της φορολογικής διοίκησης, καθώς και από κεντρικές μονάδες των δυνάμεων ασφαλείας.

Συνολικά έγιναν 15 συλλήψεις.