Οι 31 σφαίρες και η χειροβομβίδα του «Επαναστατικού Αγώνα» σε διμοιρία των ΜΑΤ

Newsroom
Οι 31 σφαίρες και η χειροβομβίδα του «Επαναστατικού Αγώνα» σε διμοιρία των ΜΑΤ
Σαν σήμερα το 2009, η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» «γάζωσε» με 31 σφαίρες και έριξε αμυντική χειροβομβίδα εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ.

Κινηματογραφική επίθεση εξαπέλυσε, σαν σήμερα το 2009 στις 3:00 τα ξημερώματα, η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» εναντίον αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ, στο Υπουργείο Πολιτισμού στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.

Τα μέλη-δράστες του «Επαναστατικού Αγώνα» έριξαν 31 σφαίρες από καλάσνικοφ και αμυντική χειροβομβίδα εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ο Διαμαντής Ματζούνης και να διακομισθεί σε σοβαρή κατάσταση στον Ερυθρό Σταυρό.

2

Ο νεαρός αστυνομικός τραυματίστηκε στον θώρακα, από σφαίρα, η οποία έσπασε τα πλευρά του και τρύπησε το διάφραγμα, τους πνεύμονες, το στομάχι, το συκώτι και το έντερό του.

«Δύο σφαίρες τον χτύπησαν και τα τραύματα που προκάλεσαν ήταν διαμπερή. Η μία στον αριστερό μηρό, όπου η βλάβη αποκαταστάθηκε χειρουργικά, και η άλλη στο θώρακα, η οποία κυριολεκτικά τραυμάτισε όλα σχεδόν τα ζωτικά του όργανα», είχε αναφέρει ο πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» Ανδρέας Μαρτίνης.

2

Ο ίδιος ο τραυματίας αστυνομικός, σε συνέντευξη του, εκμυστηρεύτηκε τότε ότι τον έσωσε η πίστη του στο Θεό και η αγάπη της οικογενείας του που στάθηκε δίπλα του στις δύσκολες στιγμές, ενώ είχε υποστηρίξει για τον κόσμο: «Με συγκίνησε πολύ η αγάπη που μου έδειξε, καθώς και το ενδιαφέρον του. Είναι σπουδαίο πράγμα να νιώθεις ότι όλοι προσεύχονται για σένα να πας καλά».

2

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν περισσότεροι από 25 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.