Στη φυλακή ο άνδρας που σνίφαρε κοκαΐνη πάνω στο τάφο του Πάμπλο Εσκομπάρ

Newsroom
Στη φυλακή ο άνδρας που σνίφαρε κοκαΐνη πάνω στο τάφο του Πάμπλο Εσκομπάρ
Ο Steven Semmens, του οποίου η πράξη στο νεκροταφείο το 2018 προκάλεσε την οργή των κολομβιανών καρτέλ, φυλακίστηκε μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους στο για διακίνηση κοκαΐνης

Ένας Βρετανός που κάποτε σνίφαρε κοκαΐνη από τον τάφο του Πάμπλο Εσκομπάρ και ορκίστηκε «να μην επιστρέψει ποτέ» στην Κολομβία αφού εξόργισε τα τοπικά καρτέλ, φυλακίστηκε για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Steven Semmens και τέσσερις άλλοι του για την κοκαΐνη καταδικάστηκαν συνολικά σε περισσότερα από 52 χρόνια φυλάκισης στο Swansea Crown Court για τη συμμετοχή τους στην εμπορία του ναρκωτικού της κατηγορίας Α, αναφέρει η WalesOnline.

Σε ένα ταξίδι στη χώρα της Νότιας Αμερικής το 2018, ο Semmens βιντεοσκοπήθηκε να χύνει κοκαΐνη στην ταφόπλακα του Escobar και δήλωσε ότι όλα έγιναν για ένα στοίχημα και δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα έπαιρναν τέτοια τροπή.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι οι πράξεις του Semmens δεν άρεσαν σε ορισμένους Κολομβιανούς εγκληματίες και ότι αυτό που έκανε ήταν παράδειγμα της αφέλειάς του.
Το δικαστήριο του Swansea Crown Court έκρινε ότι ο Semmens και οι συγκατηγορούμενοι του εμπλέκονταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στη νότια Ουαλία.

Ο Semmens και ο άλλος κατηγορούμενος Shane White σχεδίασαν να εισάγουν κιλά κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά το δικαστήριο άκουσε ότι στην πραγματικότητα δεν έφτασε ούτε ένα γραμμάριο και ότι υπήρχε «κάτι σχεδόν κωμικό στην ανικανότητά τους».

Ο Botto συνελήφθη αργότερα την ίδια ημέρα και βρέθηκε να έχει στις τσέπες του παντελονιού του περισσότερα από 2.000 λίρες σε μετρητά. Ο Semmens και ο White είχαν επίσης παραδεχτεί τη συνωμοσία για εισαγωγή κοκαΐνης.