Εργαζόμενος στην BMW απολύθηκε επειδή έκανε διάλειμμα για φαγητό, αλλά το δικαστήριο τον δικαίωσε με 16.000 λίρες

Newsroom
Εργαζόμενος στην BMW απολύθηκε επειδή έκανε διάλειμμα για φαγητό, αλλά το δικαστήριο τον δικαίωσε με 16.000 λίρες
Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό θα λάβει ένας πρώην εργαζόμενος της BMW που είχε απολυθεί επειδή πήγε για φαγητό στο διάλειμμά του.

Το ποσό των 16.000 λιρών θα πάρει ως αποζημίωση ένας πρώην εργαζόμενος της BMW στην Αγγλία, ο οποίος είχε απολυθεί επειδή βρέθηκε σε ένα Burger King κατά την διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2018 και τώρα το δικαστήριο έρχεται να τον δικαιώσει. Τότε ο Ράιαν Πάρκινσον που εργαζόταν σε εργοστάσιο της BMW στην Οξφόρδη, βρέθηκε στην γνωστή αλυσίδα φαστ φουντ για μία περίπου ώρα, κατά την διάρκεια της βάρδιάς του.

Όταν επέστρεψε, δέχθηκε τις παρατηρήσεις από τα αφεντικά του, καθώς όπως ισχυρίστηκαν, δεν τους είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε έξω για μεσημεριανό φαγητό, με τον ίδιο να επιμένει ότι τους το είχε πει. Ο Πάρκινσον δέχθηκε επίπληξη από τα αφεντικά του, όμως τον Νοέμβριο του 2019 κατηγορήθηκε ότι έφυγε ξανά από το εργοστάσιο χωρίς να ενημερώσει τους προϊστάμενούς του και τελικά απολύθηκε.

Δεν έμεινε όμως με σταυρωμένα τα χέρια. Μήνυσε την εταιρεία για άδικη απόλυση και έτσι οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Μιλώντας για το περιστατικό, ανέφερε: «Όλοι ήθελαν κεμπάμπ αλλά εγώ ήθελα ένα Burger King. Τότε πήρα το σκουτεράκι μου και πήγα σε ένα Burger King που ήταν κοντά». Και πρόσθεσε: «Όταν ο προϊστάμενος με ρώτησε που ήμουν του είπε ότι πήγα στο διάλειμμά μου να πάρω ένα Burger King».

Τελικά το δικαστήριο τον δικαίωσε καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν είχε διευκρινιστεί αν ένας εργαζόμενος κατά την διάρκεια του διαλείμματός του θα μπορούσε να βρίσκεται στο χώρο εργασίας.