Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Νεκρός 53χρονος και μια γυναίκα σε κώμα, τι ερευνούν οι Αρχές και ο ρόλος του GPS (vid)

Newsroom
Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Νεκρός 53χρονος και μια γυναίκα σε κώμα, τι ερευνούν οι Αρχές και ο ρόλος του GPS (vid)
Eρευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή.

Τα αίτια του δυστυχήματος με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι, κατά το οποίο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, και τραυματίστηκαν 23, ερευνούν οι ρουμανικές αρχές.

Δέκα έξι τραυματίες παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ σύμφωνα με τον skai.gr, μία γυναίκα περίπου 60 ετών βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.

Ο επικεφαλής του τμήματος Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ρουμανίας ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι 22 από τους επιβάτες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία και ένας παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ρόλος του GPS

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο λεωφορείο υπήρχαν δύο οδηγοί, οι οποίοι μοιράζονταν τη διαδρομή, ενώ ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και να ακολούθησαν λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στον περιοριστή ύψους που ήταν τοποθετημένος στον δρόμο στο κέντρο του Βουκουρεστίου περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι.

Το σιδερένιο φράγμα ύψους συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου με αποτέλεσμα ορισμένοι επιβάτες να εγκλωβιστούν.

Σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ, ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε προχθές το απόγευμα από το Βόλο, και στη συνέχεια πήγε στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη για να παραλάβει επιβάτες.
Συνολικά, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν 48 άτομα με σκοπό να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας.