Η βιτριολίστρια του Ζευγολατιού που μιμήθηκε η 35χρονη της επίθεσης στην Ιωάννα: Έριξε 8 κιλά καυστικό υγρό σε συγχωριανή της

Newsroom
Η βιτριολίστρια του Ζευγολατιού που μιμήθηκε η 35χρονη της επίθεσης στην Ιωάννα: Έριξε 8 κιλά καυστικό υγρό σε συγχωριανή της
Πολλά χρόνια πριν την επίθεση της Έφης με βιτριόλι στην Ιωάννα μια γυναίκα στο Ζευγολατιό είχε ρίξει 8 κιλά καυστικό υγρό σε μια συγχωριανή της για λόγους ερωτικής εκδίκησης.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1960 ένα περιστατικό είχε συγκλονίσει το Ζευγολατιό Κορινθίας, αλλά και ολόκληρη τη χώρα. Σαν σήμερα στις 20 Δεκεμβρίου, μια 28χρονη περιέλουσε με καυστική ποτάσα μια συγχωριανή της για λόγους ερωτικής εκδίκησης. Μια επίθεση που θυμίζει την αντίστοιχη της Καλλιθέας, τον Μάιο του 2020 με την Ιωάννα Παλιοσπύρου να δέχεται μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού από την Έφη Κακαράντζουλα.

Μεταμφιέστηκε και της έστησε καρτέρι

Σύμφωνα με τη «Μηχανή του Χρόνου», στις 8 παρά τέταρτο το απόγευμα η 28χρονη έβαλε σε εφαρμογή το σατανικό της σχέδιο. Μεταμφιέστηκε άντρα, φορώντας παντελόνι, σακάκι, κασκόλ και τραγιάσκα και έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι του θύματος. Με αυτά τα ρούχα, όπως έγραψε ο Τύπος, «εφαίνετο ως ένας από τούς πολλούς εργάτας τών κτημάτων τής περιοχής, οι οποίοι εργάζονται καθ’όλην τήν ημέραν εις τήν ύπαιθρον, επιστρέφουν δέ τό βράδυ στο χωριό δι’ ανάπαυσιν».

Η ανυποψίαστη κοπέλα που επέστρεφε στο σπίτι της, δεν φανταζόταν τι την περίμενε. Την ώρα που πλησίασε την αυλόπορτα και χωρίς να προηγηθεί τίποτε άλλο, η 28χρονη πετάχτηκε και με έναν κουβά της έριξε 8 κιλά καυστικής ποτάσας. Η 26χρονη γυναίκα φώναζε απεγνωσμένα για βοήθεια, ενώ αισθανόταν το πρόσωπό της και το σώμα της να καίγονται. «Αι γοεραί κραυγαί της ηκούσθησαν εις ολόκληρον τό χωριό και τό ανεστάτωσαν», έγραψε η εφημερίδα «Μακεδονία».

0_0

Δεν την άφηνε να παντρευτεί τον ξάδελφό της

Μετά την επίθεση, η 28χρονη διέφυγε. Όχι όμως για πολύ. Λίγο αργότερα η Χωροφυλακή τη συνέλαβε, αλλά εκείνη αρνήθηκε την πράξη της. Ωστόσο, την... έκαψαν τα ρούχα που είχε χρησιμοποιήσει για να μεταμφιεστεί, τα οποία εντόπισαν στο σπίτι της οι χωροφύλακες. Στο μεταξύ, η άτυχη 26χρονη διακομίστηκε σε κλινική της Κορίνθου. Επειδή, όμως, ο κίνδυνος να τυφλωθεί ήταν άμεσος και τα εγκαύματα πολύ σοβαρά, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Αθήνα.

Η βιτριολίστρια ομολόγησε στις αρχές ότι περιέλουσε με καυστικό υγρό την 26χρονη, διότι δεν την άφηνε να παντρευτεί τον ξάδερφό της, με τον οποίο διατηρούσε μακροχρόνιο δεσμό. Όταν ο εισαγγελέας τη ρώτησε αν μετανιώνει για την πράξη της, εκείνη απάντησε τα εξής: «Δεν μετανοώ καθόλου, διότι η Π. είναι η αιτία τής καταστροφής μου. Ήτο γνωστόν εις ολόκληρο τό Ζευγολατιό ότι είχα από πολλά χρόνια ερωτικές σχέσεις μέ τόν εξάδελφό της. Αυτή καί μόνον αυτή δέν τόν άφηνε νά μέ στεφανωθή. Γι’ αυτό γέμισα τόν κουβά με καυστική ποτάσα καί τήν έλουσα. Γιά νά τήν εκδικηθώ γιά όσα μού έχει κάνει».

Είχε αποπειραθεί να σκοτώσει το σύντροφό της

Το Νοέμβριο του 1957, η δράστης επιχείρησε να δολοφονήσει τον σύντροφό της με ένα κυνηγετικό όπλο. Καιροφυλακτούσε έξω από το σπίτι του, πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του, αλλά αστόχησε. Της είχε υποσχεθεί ότι θα την παντρευτεί, αλλά συνεχώς ανέβαλλε το γάμο. «Ίσως, μία από τάς προφάσεις νά ήτο ότι τόν γάμον αυτόν δέν τόν ήθελεν η εξαδέλφη του», σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τα οποία ανέλυαν την ερωτική σχέση. Χαρακτηριστικά έγραφαν ότι «από μακρού την είχε διαφθείρει και κατ’ επανάληψιν τής εχορήγησεν εκτρωτικά φάρμακα». Σύμφωνα με σχετικό βούλευμα, ο 30χρονος είχε διακόψει τις σχέσεις του με την 28χρονη λίγο καιρό πριν αποπειραθεί να τον δολοφονήσει. Η δράστης από την πλευρά της, ισχυριζόταν ότι οι δυο τους επανασυνδέθηκαν μετά το περιστατικό, αλλά εκείνος δεν την παντρεύτηκε ποτέ.

Η δίκη και η καταδίκη

Μετά την ομολογία, απαγγέλθηκε στην 28χρονη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και προφυλακίστηκε. Η δίκη έγινε στις 22 Απριλίου 1961. Οι δικαστές την έκριναν «ένοχον βαρειών σωματικών κακώσεων άνευ ελαφρυντικών» και της επέβαλαν ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Επίσης, το δικαστήριο επεδίκασε στο θύμα το ποσό των 50.000 δραχμών για ψυχική οδύνη. Το θύμα υπέστη ολική τύφλωση, παραμόρφωση του προσώπου της και εγκαύματα στο τριχωτό της κεφαλής.