Απίστευτος Κούγιας για την δολοφονία του 16χρονου: «Να γίνει παράδειγμα για όσους αρνούνται την εφαρμογή του νόμου» (vid)

Newsroom
Απίστευτος Κούγιας για την δολοφονία του 16χρονου: «Να γίνει παράδειγμα για όσους αρνούνται την εφαρμογή του νόμου» (vid)
Οι συνήγοροι του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο, μίλησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος.

Την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να αφεθεί ελεύθερος ο 33χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη τον 16χρονο ο οποίος τελικά κατέληξε, σχολίασε με δηλώσεις του έξω από το δικαστικό Μέγαρο, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του ανέφερε πως το Συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της άποψης του ανακριτή. Μάλιστα, δήλωσε πως «ο θάνατος του νεαρού αυτού, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ώστε στο μέλλον αντίστοιχα ανώριμα παιδιά, όχι μόνο Ρομά, αλλά γενικώς ανώριμα παιδιά, να μην αρνούνται την εφαρμογή του νόμου».

Παράλληλα ο κ. Κούγιας σχολίασε πως ακόμη και πολιτικά κόμματα υποκινούν ή και βρίσκονται πίσω από την οργάνωση κινητοποιήσεων ανθρώπων που λειτουργούν συναισθηματικά, λέγοντας πως: «οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται».

Επίσης ο Σωτήριος Τερζούδης, ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο, αλλά και νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του βουλεύματος τόνισε μεταξύ άλλων: «Από εδώ και πέρα μας περιμένει δύσκολο νομικό έργο».