Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη
Ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου, μετά την απολογία του.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 16χρονο στην Θεσσαλονίκη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την πρόταση του ανακριτή ο οποίος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 34χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Μάλιστα, μετά την απολογία του την περασμένη εβδομάδα, υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με τον τελευταίο να ζητάει την προφυλάκιση του.

Επισημαίνεται ότι μετά την απολογία του ο 34χρονος βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να άρει το Δικαστικό Συμβούλιο την παραπάνω διαφωνία.

Ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που - όπως είπε - διέτρεχαν οι συνάδελφοί του. «Έπρεπε να τους σώσω» φέρεται να απολογήθηκε, επισημαίνοντας ότι οι δύο πυροβολισμοί έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος. «Δεν είχα σκοπό να σκοτώσω τον οδηγό, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλη τη γεμιστήρα» φέρεται να ανέφερε.

Το επόμενο διάστημα ο ανακριτής θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό τής εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης, με δεδομένο ότι επήλθε ο θάνατος του ανήλικου. Για τη νέα πράξη - αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο - θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.