Κούγιας: «Έριξε μόνο 2 σφαίρες ο αστυνομικός, θα μπορούσε να ρίξει 13» (vid)

Newsroom
Κούγιας: «Έριξε μόνο 2 σφαίρες ο αστυνομικός, θα μπορούσε να ρίξει 13» (vid)
Ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τον αστυνομικό που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη μίλησε για το περιστατικό.

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για το αν ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 16χρονο σε καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη, θα προφυλακιστεί ή θα του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας μίλησε για το συμβάν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι ο εντολέας του ισχυρίστηκε ότι «βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά». Όπως υπογράμμισε, «δυστυχώς, στον εν λόγω δρόμο υπάρχουν σαμαράκια, λακκούβες κι αναπήδησε η μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να πάει πιο ψηλά».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι αστυνομικός δεν ήθελε να πυροβολήσει. «Ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες. Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή», είπε ο δικηγόρος.

Σχετικά με τις διαδικασίες ανέφερε: «Το Δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί σήμερα. Δεν έχω δει στα 50 χρόνια, που δουλεύω τέτοια εξέλιξη. Οταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτική, η υπόθεση εισάγεται προς κρίση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών εντός 5 ημερών. Υποχρεωτικά προτείνει ο εισαγγελέας, αλλά αποφασίζει το συμβούλιο. Θα έπρεπε να επιληφθεί άλλος εισαγγελέας. Στην Θεσσαλονίκη έχουμε τουλάχιστον 50 εισαγγελείς. Ο εισαγγελέας, που πρότεινε είναι αυτός, που διαφώνησε».