Ο μπασίστας των Rage Against the Machine αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο

Newsroom
Ο μπασίστας των Rage Against the Machine αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο
Ο Τιμ Κόμερφορντ, μπασίστας των Rage Against the Machine διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη.

Μάχη με τον καρκίνο αποκάλυψε ότι δίνει ο Τιμ Κόμερφορντ, μπασίστας του συγκροτήματος Rage Against the Machine. Το μέλος της εμβληματικής μπάντας από την Καλιφόρνια διαγνώστηκε με καρκίνο στον προστάτη, τον οποίο και αφαίρεσε μόλις δύο μήνες πριν ξεκινήσει η περιοδεία του συγκροτήματος το καλοκαίρι.

«Δίνω μάχη και είναι δύσκολο. Μπορεί να μην φαίνεται, αλλά το να καταφέρω να κάνω μια συζήτηση και να μην με πνίξει το συναίσθημα είναι μια νίκη για μένα. Είναι μια μικρή νίκη» ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο SPIN ενώ τόνισε πως κάνει προσπάθεια να βρει ομάδες υποστήριξης ώστε να βοηθηθεί στον τρόπο διαχείρισης της ψυχολογικής του κατάστασης.

«Οι γιατροί μού είπαν ότι δεν επρόκειτο να είμαι έτοιμος. Ήταν βάρβαρο. Ανέβαινα στη σκηνή και κοίταζα τον ενισχυτή μου κλαίγοντας. Μετά, απλά γυρνάς και το καταπίνεις», είπε ο Κόμερφορντ, που δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς διαγνώστηκε.

«Τελικά, έκαναν βιοψία και διαπίστωσαν ότι είχα καρκίνο, οπότε μου αφαίρεσαν τον προστάτη», εξήγησε. «Σκεφτόμουν πως επειδή το παρακολουθούν και το άφησαν να φτάσει σε αυτό το σημείο, ίσως δεν είναι και τόσο σπουδαίο. Κατηγορώ τον εαυτό μου. Έπρεπε να το είχα πάρει πιο σοβαρά, να είχα ψάξει εναλλακτικές θεραπείες αντί να με ρουφήξει η πιο αηδιαστική, καπιταλιστική μηχανή του πλανήτη: το ιατρικό κατεστημένο».

Και συνέχισε: «Θα είναι μακρύ ταξίδι, ελπίζω. Ο πατέρας μου πέθανε στις αρχές της δεκαετίας του '70 από καρκίνο και η μητέρα μου από καρκίνο στα 40 της. Μοιράστε τη διαφορά στα 65 και έχω 10 χρόνια. Προσπαθώ να φτάσω τα 100 τραγούδια. Η σύνθεση λειτουργεί σαν κάθαρση για μένα. Πού βρίσκω χρόνο; Αυτό είναι το μόνο που έχω- ο χρόνος».