Νέα έφοδος των Αρχών σε γραφεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Την Τετάρτη σε δικαστική ακρόαση η Εύα Καϊλή (vid)

Newsroom
Νέα έφοδος των Αρχών σε γραφεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Την Τετάρτη σε δικαστική ακρόαση η Εύα Καϊλή (vid)
Οι τέσσερις ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του προδικαστικού τμήματος την Τετάρτη, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση από την Εισαγγελία.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση χρηματισμού ευρωβουλευτών από το Κατάρ, με κομβικό ρόλο αυτόν της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλή, η οποία, μετά από έρευνα στο σπίτι της, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Νέα έφοδος πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές σε γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο του Qatar Gate. Συγκεκριμένα, η αστυνομία των Βρυξελλών έκανε δεύτερη έφοδό του στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν μέσω του σκανδάλου διαφθοράς που έχει ξεσπάσει.

Την είδηση έκανε γνωστή η Politico, επικαλούμενη τις βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές.

Η εισαγγελία εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι την Τετάρτη οι δικαστικές Αρχές αποφασίζουν εάν παραμένει η Εύα Καϊλή στη φυλακή ή όχι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, από ώρα σε ώρα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα μεταφερθεί στις φυλακές του Χάρεν που βρίσκονται 10 χλμ. έξω από Βρυξέλλες και την προσεχή Τετάρτη(14/12) θα παρουσιαστεί ενώπιον του προδικαστικού τμήματος.

Οι βελγικές αρχές κάνουν λόγο για 20 έρευνες από την έναρξη της επιχείρησης. Εξ αυτών, οι 19 έγινε σε σπίτια και μία στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, αύριο το πρωί, οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων της ευρωβουλής αποφασίζουν την καρατόμηση της Καϊλή από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής. Εν συνεχεία, η απόφαση πάει για έγκριση στην ολομέλεια. Καρατόμηση από αντιπροεδρία δε σημαίνει παύει να είναι ευρωβουλευτής.