Σύλληψη Εύας Καϊλή: Βρέθηκαν 600.000 ευρώ στην κατοχή του πατέρα της και άλλες 150.000 σε τσάντες της

Newsroom
Σύλληψη Εύας Καϊλή: Βρέθηκαν 600.000 ευρώ στην κατοχή του πατέρα της και άλλες 150.000 σε τσάντες της
Οι αρχές εντόπισαν 750.000 ευρώ συνολικά έπειτα από εισβολή στο σπίτι της Εύας Καϊλή και στο ξενοδοχείο που διέμενε ο πατέρας της.

Στη δημοσιότητα έρχονται διαρκώς νέα στοιχεία σχετικά με την σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, στο πλαίσιο έρευνας διαφθοράς.

Η σύλληψη του πατέρα της Εύας Καϊλή οδήγησε τις αρχές στο σπίτι της, καθώς εκείνη είχε ασυλία ως ευρωβουλευτής. Για να αρθεί αυτή, έπρεπε να την πιάσουν επ' αυτοφώρω. Κάτι που τελικά έγινε.

Τον πρώτο που συνέλαβαν οι βελγικές αρχές ήταν τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, έξω από το σπίτι όπου έμενε με την Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες, σχεδόν 100 μέτρα από το Ευρωκοινοβούλιο. Στη συνέχεια έγινε έφοδος στο ξενοδοχείο όπου έμενε ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή εντοπίστηκε έξω από το ξενοδοχείο όπου έμενε, κοντά στο σπίτι της κόρης του και είχε μαζί του μια χειραποσκευή με περίπου 600.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Αυτό άνοιξε το δρόμο για την έφοδο στο διαμέρισμα της Εύας Καϊλή όπου βρέθηκαν τσάντες χειρός και χειραποσκευές πολυτελείας με περίπου 150.000 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ.