Τα καλλιστεία καμήλας στο Κατάρ «επισκιάζουν» το Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)

Newsroom
Τα καλλιστεία καμήλας στο Κατάρ «επισκιάζουν» το Παγκόσμιο Κύπελλο (vid)
Καμήλες από τα κράτη του Κόλπου λαμβάνουν μέρος σε αυτό που έχει ονομαστεί «Παγκόσμιο Κύπελλο ομορφιάς καμήλας»

Ενώ το Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Κατάρ, καμήλες από διάφορες χώρες του Κόλπου συμμετέχουν στο δικό τους τουρνουά, στα καλλιστεία του Qatar Camel Mzayen Club.

Με το κεφάλι ψηλά και συνεχές μάσημα, οι συμμετέχουσες καμήλες παρέλασαν μπροστά στο κοινό που απολάμβανε καφέ και γλυκά, ενώ βαθμολογούσε τα όμορφα ζώα.

Ο πρόεδρος του Mzayen Club Hamad Jaber al-Athba δήλωσε στο Reuters: «Η ιδέα είναι παρόμοια με το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, κάναμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ομορφιάς καμήλας».

«Έχουμε συμμετέχοντες από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, έχουμε μεγάλα ονόματα στον διαγωνισμό», πρόσθεσε.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Το γεγονός ότι είναι καμήλες δεν σημαίνει ότι τα καταφέρνουν εύκολα. Τα κριτήρια είναι αυστηρά όπως σε κάθε άλλο διαγωνισμό ομορφιάς ζώων.

Οι καμήλες τοποθετούνται σε διαφορετικές κατηγορίες με βάση την ηλικία και το είδος τους. Όσο το κοινό έπινε καφέ και έτρωγε διάφορα γλυκά παρακολουθώντας το σόου, αναδείχθηκε η νίκητρια καμήλα, κατηγορίας Maghateer, και ο ιδιοκτήτης από τη Σαουδική Αραβία, ονόματι Mohanna Ibrahim al-Anazi, έλαβε το ποσό των 200.000 ριάλ Κατάρ χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει την ευτυχία του.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι δεν έχουν λείψει και τα σκάνδαλα. Συγκεκριμένα πάνω από 40 καμήλες αποκλείστηκαν από έναν διαγωνισμό ομορφιάς καμήλας στη Σαουδική Αραβία πέρυσι, όταν ανακαλύφθηκε ότι οι ιδιοκτήτες τους είχαν κάνει ενέσεις μπότοξ για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους.