Πήδηξε από τον 86ο όροφο του Empire State Building και επέζησε: H τρομερή ιστορία «τύχης» της Ελβίτα Άνταμς

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Πήδηξε από τον 86ο όροφο του Empire State Building και επέζησε: H τρομερή ιστορία «τύχης» της Ελβίτα Άνταμς
Πρόκειται για το μοναδικό άτομο που επέζησε από απόπειρα αυτοκτονίας, πέφτοντας από τον 86ο όροφο ενός εκ των ψηλότερων κτιρίων στον κόσμο.

Το Empire State Building είναι ένας από τους υψηλότερους και ιστορικότερους ουρανοξύστες στον κόσμο. Βρίσκεται στην πόλη της Νέας Υόρκης και εκτός από ένα πασίγνωστο αξιοθέατρο για τους τουρίστες που καταφθάνουν στην πόλη, έχει συνδεθεί και με πολλές αυτοκτονίες. Από τα εγκαίνιά του μέχρι σήμερα, πάνω από τριάντα άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει πέφτοντας από την κορυφή του κτιρίου.

Για να φανταστείτει, ο φράκτης γύρω από την ταράτσα-παρατηρητήριο μπήκε το 1947, μετά από 5 απόπειρες σε διάστημα τριών εβδομάδων. Παρόλα αυτά, αυτοκτονίες σημειώθηκαν το 2004 και το 2006, ενώ η πιο πρόσφατη έγινε τον Ιανουάριο του 2010, οπότε ένας δικηγόρος έπεσε από τον 69ο όροφο. Μόνο ένα άτομο ωστόσο πήρε την απόφαση να πηδήξει στο κενό από αυτόν τον ουρανοξύστη και κατάφερε να ζήσει.

Πρόκειται για την Ελβίτα Άνταμς, η οποία στις 2 Δεκεμβρίου του 1979, σε ηλικία 29 ετών, θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της, πηδώντας από από τον 86o όροφο του Empire State Building. Σύμφωνα με το History of Yesterday η νεαρή τότε κοπέλα είχε απολυθεί και πάλευε να τα βγάλει πέρα οικονομικά.

Γύρω στις 8 μ.μ. εκείνης της ημέρας, η Άνταμς σκαρφάλωσε στον φράχτη και πήδηξε στο κενό. Όσο συγκλονιστικό κι αν ακούγεται, όμως, κατάφερε να ζήσει. Κι αυτό γιατί ο ισχυρός άνεμος που έπνεε εκείνη τη στιγμή την έσπρωξε προς το κτίριο και προσγειώθηκε έναν όροφο πιο κάτω. Στο μπαλκονάκι του 85ου ορόφου. Εκεί τη βρήκε ο φρουρός ασφαλείας, ο οποίος την άκουσε να φωνάζει από τους πόνους. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε σπάσει το ισχύο της.

Από τότε δεν τόλμησε ξανά κάτι αντίστοιχο, μένοντας όμως στην ιστορία ως το μοναδικό άτομο που πήδηξε από την οροφή του Empire State Building και έζησε.