Ισχυρές καταιγίδες και έντονα φαινόμενα μέσα στη νύχτα λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ»: Μεγάλη προσοχή στην Αττική (vid)

Newsroom
Ισχυρές καταιγίδες και έντονα φαινόμενα μέσα στη νύχτα λόγω της κακοκαιρίας «Άριελ»: Μεγάλη προσοχή στην Αττική (vid)
Που θα χτυπήσει τη νύχτα η κακοκαιρία «Άριελ» και σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή.

Η κακοκαιρία «Άριελ» είναι σε εξέλιξη και σφυροκοπά όλη τη χώρα. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι τονίζουν πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).

Χάρτης καιρού

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr:

- Έντονα και τοπικά πολύ έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά το πρώτο μισό της Πέμπτης 1/12 τα ανατολικά κυρίως τμήματα των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας, τη Χαλκιδική και ενδεχομένως περιοχές της Ημαθίας. Κατά το ίδιο διάστημα έντονα φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Ακολουθεί ο σχετικός προγνωστικός χάρτης συνολικής βροχόπτωσης για το πρώτο δωδεκάωρο της Πέμπτης 1/12:

- Έντονα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 1/12 το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον παρακάτω προγνωστικό χάρτη συνολικής βροχόπτωσης για το πρώτο δωδεκάωρο της Πέμπτης 1/12.

- Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 01/12, στην Κεντρική και Ανατολική, Μακεδονία, στη Θράκη, στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και κατά τόπους στην Κρήτη.

Προσοχή το βράδυ σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Αττική

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπούλου, αναμένεται νέος γύρος ισχυρών και πολύωρων βροχών τη νύχτα ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος πλημμυρών. Προσοχή απόψε (Τετάρτη 30/11) στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική. Στο λεκανοπέδιο έχει ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος βροχοπτώσεων με το φαινόμενο στην Αττική να κορυφώνεται τις νυχτερινές ώρες, γύρω στις 2 τα ξημερώματα και θα κρατήσει μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Προσοχή τη νύχτα και στην Ανατολική Θεσσαλία, κυρίως σε Λάρισα, Μαγνησία και κεντρική Μακεδονία. Σε μεγάλη επιφυλακή σε Πέλλα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.