To «Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων» είναι μια ταινία πραγματικά φτιαγμένη για σινεμά

To «Devotion: Οι Ήρωες των Αιθέρων» είναι μια ταινία πραγματικά φτιαγμένη για σινεμά
Μετά από καιρό έχουμε επιτέλους έναν πολύ σοβαρό λόγο να επιστρέψουμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αν κάτι απολαμβάνουμε στο σινεμά είναι με διαφορά οι ταινίες δράσης. Τα ειδικά εφέ, η αδρεναλίνη που ανεβαίνει στα ύψη και ο ήχος που σε διαπερνάει σαν να βρίσκεσαι στο cockpit, αποτελούν λόγους για να σηκωθεί κάποιος από τον καναπέ και να δει μια ταινία στη μεγάλη οθόνη.

Μετά το blockbuster «Top Gun: Maverick» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ που «έσπασε» τα ταμεία, λοιπόν, έρχεται μια ακόμη ταινία που είναι έτοιμη να απογειωθεί στο box office. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το «Devotion: Οι Ηρωες των Αιθέρων», που κυκλοφορεί από την 1η Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON και σε Dolby Atmos σε επιλεγμένες αίθουσες.

....

Η ταινία, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Άνταμ Μάκος, αφηγείται την αληθινή ιστορία δύο κορυφαίων Αμερικανών πιλότων, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης όταν βοήθησαν να ανατραπεί η ήττα των Αμερικανών στην σκληρότερη μάχη του Κορεάτικου Πολέμου. Οι ηρωικές θυσίες των Τζέσι Μπράουν, του πρώτου μαύρου πιλότου στην ιστορία της Ναυτικής Αεροπορίας και Τομ Χάντνερ, αλλά και η ισχυρή φιλίας τους θα τούς μετέτρεπε στο πιο διάσημο δίδυμο της Ναυτικής Αεροπορίας.

Αυτή την ιστορία επέλεξε ο σκηνοθέτης Τζ. Ντ. Ντίλαρντ να μεταφέρει στο σινεμά και πραγματικά η προσπάθειά του αξίζει και με το παραπάνω. Φυσικά, ο Ντίλαρντ είχε από μικρός καλή σχέση με τους αιθέρες, εξαιτίας του αεροπόρου πατέρα του. Οπότε, όταν άκουσε την ιστορία του Τζέσι Μπράουν, ήξερε πως έπρεπε να την αφηγηθεί, αφού η προσωπική σύνδεση ήταν σαρωτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ρόλο του Τζέσι Μπράουν, του πρώτου μαύρου πιλότου στην ιστορία της Αμερικανικής Ναυτικής Αεροπορίας, τον ερμηνεύει ο Τζόναθαν Μέιτζορς, γνωστός από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Loki». Ένα όνομα αρκετά «καυτό» το τελευταίο διάστημα στον χώρο του κινηματογράφου, αφού μπήκε στη λίστα με τους υποψήφιους για τη διαδοχή του Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Άλλωστε και η Adele δηλώνει θαυμάστριά του και θα ήθελε να τον δει ως νέο 007.

Για την ώρα, όμως, θα τον δούμε να απογειώνει την ταινία «Devotion: Οι Ηρωες των Αιθέρων». Στο πλάι του έχει τον φίλο και επίσης πιλότο, Τομ Χάντνερ, τον ρόλο του οποίου ερμηνεύει ο Γκλεν Πάουελ του «Top Gun: Maverick». Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας, κεντρική θεματική είναι η σχέση των δύο αντρών. Τι σημαίνει να είσαι αφοσιωμένος σε κάποιον. Αν πετάς με τον wingman σου, δεν κοιτάς τον ορίζοντα, δεν κοιτάς τις ενδείξεις σου, δεν κοιτάς τον κόσμο, αλλά στρέφεις το βλέμμα σου σε εκείνον. Από εκείνον παίρνεις το σήμα για να κάνεις το οτιδήποτε. Αυτό είναι η κεντρική μεταφορά στην ταινία.

....

Η διάρκειά της είναι 138 λεπτά, τα οποία κυλούν νεράκι, καθώς η αδρεναλίνη δε σταματά δευτερόλεπτο. Οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές και είναι δεδομένο πως αν σας αρέσουν οι πολεμικές ταινίες, θα λάτρέψετε το «Devotion: Οι Ηρωες των Αιθέρων».

Από 1η Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON & σε Dolby Atmos σε επιλεγμένες αίθουσες.