Ντόναλντ Τραμπ: «Ευχαριστώ, 'Ελον, αλλά δεν επιστρέφω στο twitter» (vid)

Newsroom
Ντόναλντ Τραμπ: «Ευχαριστώ, 'Ελον, αλλά δεν επιστρέφω στο twitter» (vid)
Είπε τα καλύτερα για τον Μασκ, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στο Twitter, παρά το online δημοψήφισμα του Έλον Μάσκ που αποφάσισε υπέρ της επιστροφής του στην πλατφόρμα.

Περίπου 15 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν στη δημοσκόπηση του Έλον Μασκ για την άρση του λογαριασμού του Τραμπ με το 51,8% να είναι υπέρ της επαναφοράς του.

«Ο κόσμος μίλησε. Ο λογαριασμός του Τραμπ θα αποκατασταθεί», έγραψε ο Μασκ στο Twitter. Ωστόσο ο ίδιος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σνόμπαρε το Twitter και δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην πλατφόρμα.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να επιστρέψω», είπε ερωτώμενος σχετικά κατά την ετήσια συνάντηση του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού.

Ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup του Trump Media & Technology Group (TMTG), η οποία, όπως είπε, είχε μεγαλύτερη αφοσίωση χρηστών από το Twitter και τα πηγαίνει «εξαιρετικά καλά».
Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Ο Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια να ανακτήσει την προεδρική εξουσία στις εκλογές του 2024, επαίνεσε τον Μασκ και είπε ότι πάντα του άρεσε.Αλλά είπε επίσης ότι το Twitter έχει θέμα με τα bots, τους ψεύτικους λογαριασμούς και σημείωσε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι «απίστευτα».

Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter, ο οποίος είχε πάνω από 88 εκατομμύρια ακόλουθους πριν αποκλειστεί στις 8 Ιανουαρίου 2021, μετά την ανακοίνωση Μασκ άρχισε να συγκεντρώνει οπαδούς και είχε σχεδόν 100.000 ακολούθους μέχρι τις 22:00 χθες (τοπική ώρα).

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν δε, ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον νέο λογαριασμό το απόγευμα του Σαββάτου(19/11)